recepten
Geroosterde kalkoen
Hoewel niet erg traditioneel, het grillen kalkoen van de kalkoen is beste manier van koken – het komt mals en sappig uit elke keer als de kalkoen gegrilt is. Schep tijdens het roosteren / grillen wel steeds jus over de kalkoen. Kalkoen bevat vitamine B6 en B12, niacine, choline, selenium ...
Lees meerSpruitjes
De gezondheidsvoordelen van spruitjes zijn behoorlijk indrukwekkende en omvatten de mogelijkheid om de spijsvertering te verbeteren, het stimuleert het metabolisme, verhoogt enzymatische activiteit, voorkomt bloedarmoede, helpt bij gewichtsverlies, houdt cholesterol op pijl, verlaagt de bloeddruk verlagen, voorkomen van neurale buisdefecten bij baby’s, beschermt tegen kanker, verbeterd de gezondheid van de ...
Lees meerGeroosterde Aardappels met parmezaanse kaas
Gepureert, gebakken of geroosterd, mensen beschouwen aardappelen vaak als comfort food. Het is een belangrijke voedselbron en het nummer een groententeelt in de wereld. Aardappelen zijn het hele jaar door te krijgen. De aardappel behoort tot de Solanaceae familie waarvan de andere leden zijn: tomaten, aubergines, paprika en tomatillos. Zij ...
Lees meerOne Pot Kip gerecht
Kippensoep, kip stoofpot, kip chili, kipfiletsalade … kip in bijna elke vorm is goed voor de gezondheid. De voordelen voor de gezondheid van het eten van gevogelte zijn genoeg. Wanneer je kippenborst eet heeft deze weinig vet en calorieën en is het hoog in eiwitten, waardoor het ideaal is voor ...
Lees meerBroccoli steak
Broccoli behoort tot de kruisbloemige groenten familie, die boerenkool, bloemkool, spruitjes, paksoi, kool, boerenkool, koolraap en rapen omvat. Deze voeding krachtpatsers bieden tal van voedingsstoffen voor weinig calorieën. Als je probeert om gezonder te eten, moet kruisbloemige groenten zoals broccoli aan de top zijn van je boodschappenlijstje. Slechte vitamine K ...
Lees meerGarnalen Taco’s
Garnalen bevat een carotenoïde dat de roze kleur geeft en dat kan fungeren als een krachtige antioxidant. Ook beschermt het de huid tegen voortijdige veroudering. De omega-3 vetzuren in garnalen zijn gezond en de zink in garnalen spelen een belangrijke rol in de productie van nieuwe cellen (inclusief haarcellen en ...
Lees meerZalm gegrilt
Wilde zalm zit bordevol eiwitten en omega 3 vetzuren – DHA en EPA – dat helpt met de hersenen, zenuwen en ontwikkeling van het oog. Als het lichaam geen omega-3-vetzuren kan maken, is de beste manier om ze te verkrijgen via het voedsel dat we eten. Bepaalde soorten zalm zijn ...
Lees meerPopcorn Garnalen
Garnalen zijn heerlijk en je kunt ze met heel veel varieeren. Ze krijgen vaak een slechte naam voor hun hoge cholesterol gehalte. Hoewel het waar is dat garnalen een relatief hoog cholesterol gehalte hebben (ongeveer 200 milligram in 3,5 ounces, of 12 grote gekookte garnalen), heeft onderzoek al uitgewezen dat ...
Lees meerGarnalen in Basilicum saus
Garnalen zijn heerlijke zeevruchten die heel vaak gegeten worden. Garnalen zijn een uitstekende bron van essentiële aminozuren zoals tryptofaan. Dit aminozuur is belangrijk om evenwicht te houden en stabiliseert de gemoed toestand door deze te beïnvloeden met neurotransmitters in de hersenen. Garnalen heeft ook selenium waarvan wordt verondersteld dat het ...
Lees meerGarnalen Quesadillas
Terwijl garnalen klein zijn in omvang, hebben ze enorme voedingswaarde en voordelen voor de gezondheid. Garnalen kan bijvoorbeeld helpen gewicht te verliezen en levert een belangrijke bijdrage in de vorm van voedingsstoffen – zoals de antioxidant astaxanthine – en kankerbestrijdende mineralen. Garnalen zitten vol met eiwitten, vitamine D, vitamine B3 ...
Lees meerAziatische Zalm
Zalm helpt bij de opbouw van hersenen van kinderen. Het eten van zalm als je zwanger bent kan leervermogen en academische prestaties bij kinderen stimuleren. Zalm hoog gehalte aan DHA (decosahexaenoic acid), de belangrijkste structurele vetzuur in het centrale zenuwstelsel en het netvlies is heel voedzaam. Het voeden van zalm ...
Lees meerGriekse Penne en kip
Pasta maaltijden helpen bij het verlagen van de glycemische index van een maaltijd waardoor het meer voeding voordelen heeft. Wetenschappers vinden als pasta wordt gecombineerd met andere voedingsmiddelen, zoals kaas, chili con carne, bonen of tonijn, kan deze toegevoegde ingrediënten compleet en gezond worden. Pasta kan nuttig zijn voor mensen ...
Lees meerPesto Chicken Pasta
Pesto saus is gemaakt met een paar simpele ingrediënten: olijfolie, basilicum, knoflook en Parmezaanse kaas. Sommige soorten hebben ook gemalen pijnboompitten of andere soorten noten voor extra smaak en textuur. Maak je eigen pesto thuis door het mengen van deze ingrediënten in een keukenmachine of koop kant-en-klare pesto bij de ...
Lees meerPasta Puttanesca
Pasta is de perfecte combinatie voor de gezonde voedingsmiddelen die je elke dag binnen moet krijgen. Combineer pasta met een verscheidenheid aan voedzame voedingsmiddelen en maak maaltijden wara je alle voedingsmiddelen binnen krijgt. Pasta is verrijkt met foliumzuur – essentieel voor vrouwen in de vruchtbare leeftijd. Een portie van gedroogde ...
Lees meerGriekse kip pasta
Het mediterrane dieet wordt gekenmerkt door een rijke verscheidenheid van plantaardig voedsel zoals fruit, groenten, brood, pasta, granen, volle granen, aardappelen, bonen, linzen, noten en zaden. Olijfolie is de belangrijkste bron van vet in het dieet en vis, vooral vette vis is een steunpilaar. Zuivelproducten (vooral kaas en yoghurt) en ...
Lees meerKip Kebab aan een Spies
Kip is een heerlijk en gezond vleessoort. De voordelen voor de gezondheid bij het eten van kip is onder meer het eiwitgehalte in kip die je lichaam de nodige eiwitten geeft. Essentiële vitaminen en mineralen hebben voordelen in het verliezen van gewicht, cholesterol controle, controle van de bloeddruk en een ...
Lees meerChili Rellenos Casserole
Ovenschotels in de Verenigde Staten en West-Europa bestaan meestal uit stukken vlees (zoals kip) of vis (zoals tonijn), verschillende gehakte groenten, zetmeelrijke bindmiddel zoals meel, rijst, aardappel of pasta en vaak een knapperige of cheesy topping. Stoofschotels zijn meestal langzaam gekookt in de oven en kunnen worden bediend als hoofdgerecht ...
Lees meerGebakken Honing Mosterd Kip
Gezondheidsvoordelen van mosterd zijn onder andere verlichting van spierpijn, psoriasis, ringworm, contact dermatitis en ademhalingsstoornissen. Sinds vroeger zijn verschillende voordelen van de mosterdplant bewezen nuttig te zijn bij kanker, diabetes en ontgifting van het lichaam. Het heeft gif afstotende eigenschappen, oefent therapeutische effecten op de zenuwen en helpt om cardiale ...
Lees meerMexicaans ontbijt
Het toevoegen van maïs tortilla’s aan je dieet helpt de aanbevolen dagelijkse inname calorieen te bereiken. Hoewel maïs tortilla’s een indrukwekkende voedingswaarde hebben, hebben ze ook wel een aantal nadelen. Zo zijn ze matig hoog in calorieën 218 calorieën per 2 porties, dat is het equivalent van twee 6-inch tortilla’s. ...
Lees meer