Loader

Gerecht: Avocado

De romige avocado, hij is populairder dan ooit. Het is een groente die oorspronkelijk uit het Midden-Oosten komt en die daar goed kan groeien vanwege de warmte die daar heerst. Het is een zachte groente die verpakt zit in een stevig vel. Avocado is heerlijk om zo op brood te eten met peper en zout. Vaak wordt avocado ook gebruikt in een salade of in combinatie met andere dingen op brood, zoals roomkaas of hummus. Avocado heeft geen hele uitgesproken smaak en daarom past het op veel dingen. Het is echt love-or-hate-it, want sommige mensen vinden juist de niet zo uitgesproken smaak verschrikkelijk. Avocado recepten zijn er ook voldoende te vinden, maar de populairste zal waarschijnlijk toch de guacamole zijn. Dit is een dip voor bij het eten of bij chips, die bestaat uit geprakte avocado met kruiden en tomaat en ui. Dit is het belangrijkste avocado recept, naast natuurlijk de avocado salade en op brood. Verder kun je ook lekker kip uit de oven maken met avocado, of toevoegen in je rijst. Avocado is zeer populair en je kunt misschien wel begrijpen waarom dat zo is, want het past overal goed bij, is erg lekker en daarnaast is het ontzettend gezond. En het is ook een kunst om een goede avocado te vinden, want dat is erg lastig omdat je slecht kan zien van de buitenkant hoe de binnenkant is.  

thuis guacamole maken

Guacamole maken

Gerechten: Keuken
forkforkforkforkfork Gemiddelde Beoordeling (0 / 5)

Een van de populairste dips voor bij chips of avondeten is guacamole. Guacamole wordt gemaakt op een basis van avocado’s en tegenwoordig is deze groente populairder dan ooit. Het is een romig soort groente die goed te prakken is. Daardoor kan je er goed guacamole mee maken. Het is niet ...

Lees meer
guacamole met tonijn

Tunamole Paleo Recept

Gerechten: , Keuken
forkforkforkforkfork Gemiddelde Beoordeling (0 / 5)

Paleo is een groeiende levenswijze waarin er alleen ingrediënten gebruikt worden die in de oertijd ook aanwezig waren. Vandaag maken we een lekkere variatie op guacamole, namelijk tunamole. Zoals de naam al doet vermoeden is het eigenlijk een guacamole met tonijn.  

Lees meer