Loader

Prei

2015-03-30
Gemiddelde Beoordeling

forkforkforkforkfork (4 / 5)

4 5 1
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

1 Aantal Beoordelingen

 

Bekijk per Thema

Tapas recepten
Stamppot recepten

Is een veelzijdig product. U kunt het in vele recepten gebruiken. Het gaat dan ook met vele dingen goed samen.

Prei is vaak onderdeel van een gerecht, zoals bij een ovenschotel, het opsmaak brengen van een bouillon voor mosselen of een vissoep of voor een wokgerecht. Doorgaans wordt het dan zeer fijn gesneden en zorgt voor extra diepte in de smaak van het gerecht. Als u deze groente gewoon los eet dan zijn wat grotere stukken aangeraden omdat dit wat prettiger eet dan allemaal kleine stukjes.

Ook kan prei als eigen gerechtje voorkomen. U kunt bijvoorbeeld prei koken of bakken en dit bij een vis of vlees gerecht eten. Het is erg lekker om het vervolgens met een dikke laag kaas nog even kort te gratineren. Ook kunt een lekkere preisoep maken, waar ook de prei het hoofdingrediënt is.

Een prei is niet heel erg groot, maar voor 3 personen heeft u ongeveer 1 grote prei nodig. Daarnaast is het wel noodzakelijk om ook nog aantal andere dingen klaar te maken zoals aardappels en rijst. Ook zou de combinatie met bijvoorbeeld zalm en pasta er goed kunnen. De prei kan een vrij overheersende smaak hebben, maar dit gaat weg naarmate uw de groente langer kookt dan wel bakt.

Zo ziet u maar dat deze groente bijzonder veelzijdig is. Er zijn net enkele suggesties genoeg hoe u deze groente zou kunnen gebruiken, maar experimenteer vooral zelf ook een beetje. Dit maakt het koken extra leuk. Veel succes en eet smakelijk!

 

Ingrediënten: ,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.