Loader

lasagne van Jamie Oliver

2015-03-24
  • Yield: 6 porties
  • Porties: 6
  • Voorbereidingstijd: 1:15 h
  • Kook Tijd: 45m
  • Gereed In: 1:15 h
Gemiddelde Beoordeling

forkforkforkforkfork (3.3 / 5)

3.3 5 24
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

24 Aantal Beoordelingen

Gerelateerde Recepten
  • varken gegrild

    Pork Steak

  • gerecht op bord

    Lasagna

  • kip met kaas

    Pesto Kip Florentine

  • pesto pasta

    Kip Spinazie Pesto Pasta

  • kalkoen uit oven

    Geroosterde kalkoen

 

Bekijk per Thema

Tapas recepten
Stamppot recepten

Wie kent het niet, heerlijke lasagne. Een echt Italiaans recept wat inmiddels volledig ingeburgerd is in Nederland. 

Lasagne van Jamie Oliver

Keer op keer weet Jamie Oliver toch wel lastige recepten gemakkelijk en toegankelijk te maken. Dit recept heeft dan wat meer stappen maar daar ik het resultaat ook naar.

Het is mogelijk zelf combinaties van dit gerecht te maken. Zo kun je bijvoorbeeld spinazie toevoegen of broccoli. Zorg er echter wel voor dat het niet te vochtig wordt.

Ingredients

  • Plakken spek
  • 1 tl gemalen kaneel
  • 2 uien, fijn gesnipperd
  • 2 wortels, fijn gesneden
  • kleine bos basilicum, blaadjes afgehaald
  • 4 tenen knoflook, dun gesneden
  • 300 g rundergehakt
  • 300 g varkensgehakt
  • 3 blikken tomaten à 400 g
  • Rode wijn
  • 12 verse lasagnevellen
  • parmezaan, geraspt
  • 250 g cherrytomaten, gehalveerd
  • 1 bol mozzarella
  • 750 ml melk
  • 1 laurierblad
  • 75 g ongezouten boter
  • 75 g bloem
  • 1 hele muskaatnoot

Methode

Stap 1

We binnen met het maken van de bechamelsaus. Zet een pannetje op het vuur met daarin de melk en het laurierblad. Doe het vuur niet direct te hard om verbranden te voorkomen. De melk mag niet koken. Smelt in een pan ondertussen de boter en klop hier de bloem doorheen. Zodra dit een mooie massa is kan je langzaam de melk toevoegen. Blijf kloppen zodat het geheel een mooi egaal mengsel is. Voeg zout en peper toe naar smaak en blijf roeren totdat het de gewenste dikte heeft. Verwijder het laurierblad en maak af met nootmuskaat

Stap 2

Zet de oven alvast aan op 180 graden. Begin met het bakken van de spel met de kaneel. Zodra de spek lekker gebakken is voeg je de ui en wortel toe, gevolgd door de basilicum, knoflook en een flinke scheut olie. Laat alles lekker bakken totdat het gaar is en een mooie kleur heeft.

Stap 3

Voeg nu het gehakt toe en bak totdat dit gaar is. Voer de tomaten toe uit blik met een flinke scheut rode wijn. Voet de basilicum blaadjes toe. Laat het geheel 45 minuten sudderen zodat alle smaken vrij komen en het een mooie dikke massa is.

Stap 4

We gaan nu beginnen met het opbouwen van de lasagne. Smeer een schaal in met olie en begin met een aantal lasagnebladen onderin. Voeg steeds een laag saus toe, wat bechamelsaus en een beetje Parmazaanse kaas. Ga zo door totdat je geen bijna geen saus meer hebt. De laatste laag met bechamel. Verdeel hier bovenop de cherrytomaten en nog flink wat Parmazaanse kaas. Bak de lasagne gaar in een 30 tot 35 minuten.

 

Comments (3)

  1. Gepost door Kok on 27 november 2020

    En waar komt de bol mozarella terug in het recept? Staat alleen bij de ingrediënten!

  2. Gepost door Joni on 11 februari 2021

    Haha ja dat vroeg ik me ook af af!

  3. Gepost door Joni on 4 april 2021

    Mijn favo recept deze maar ik doe hem zonder mozzarella én ik begin met een laagje saus, nooit met bladen. Bij de spek bak ik verder rozemarijn mee. Smullen hoor!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *