Pesto Kip Florentine
2016-11-28- Keuken: Italiaans
- Gerecht: Hoofdgerecht
- Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
- Porties: 4
- Voorbereidingstijd: 20m
- Kook Tijd: 35m
- Gereed In: 55m
Gemiddelde Beoordeling
(0 / 5)
0 Aantal Beoordelingen
Gerelateerde Recepten
Basilicum is aan de basis van elke pesto recept, een heerlijke kruid die dat extra smaakje geeft aan de pesto pasta. Onderzoek en studies hebben gewezen dat basilicum unieke gezondheidsbevorderende effecten heeft. De unieke reeks van werkzame bestanddelen genoemd flavonoïden in basilicum bieden bescherming op het cellulaire niveau. Orientin en vicenin zijn twee in water oplosbare flavonoïden die in basilicum te vinden zijn. Deze componenten in basilicum beschermen celstructuren en chromosomen van straling en zuurstof gebaseerde beschadiging.
Bovendien is aangetoond dat basilicum bescherming biedt tegen ongewenste bacteriële groei. Deze anti-bacteriële eigenschappen van basilicum zijn niet geassocieerd met zijn unieke flavonoïden, maar in plaats daarvan met zijn vluchtige oliën, die estragol, linalool, cineol, eugenol, sabineen, myrceen en limoneen bevatten. Lab studies tonen de effectiviteit van basilicum aan die de
groei van verschillende bacteriën beperkt, inclusief: Listeria monocytogenes, Staphylococcus aureus, Escherichia coli O: 157: H7, Yersinia enterocolitica, en Pseudomonas aeruginosa.
Etherische olie van basilicum, verkregen uit de bladeren, heeft het vermogen om verschillende soorten pathogene bacteriën die resistent zijn tegen gebruikelijke antibiotica te remmen. In een studie gepubliceerd in het nummer van het Journal of Microbiology Methods juli 2003 werd etherische olie van basilicum zelfs gevonden om stammen van bacteriën te remmen van de genera Staphylococcus, Enterococcus en Pseudomonas en geven aan deze bacterieen ook serieuze behandeling problemen omdat ze een hoog resistent zijn geworden tegen behandeling met antibiotica.
Ingredients
- 1 eetlepel geraspte Romano kaas
- pesto 1 pak droge penne pasta
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels Pesto
- 2 teentjes knoflook
- 4 ontvelde, kipfilet helften - in reepjes gesneden
- 2 kopjes verse spinazie
- 1 pak Alfredo saus mix
Methode
Stap 1
Verhit de olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. knoflook toevoegen en voor 1 minuut bakken;
Stap 2
voeg dan kip toe en bak 7-8 minuten aan elke kant. Als kip ligt bruin is en niet meer roze van binnen schep , voeg spinazie toe en bak allemaal samen voor 3 tot 4 minuten.
Stap 3
Ondertussen bereiden de Alfredo saus volgens de aanwijzingen op de verpakking. Wanneer u klaar bent, roer er 2 eetlepels pesto door en zet opzij.
Stap 4
In een grote pan met gezouten kokend water, kook pasta voor 8 tot 10 minuten. Spoel onder koud water en laat het uitlekken.
Stap 5
Voeg kip / spinazie mengsel aan pasta, roer er dan pesto / Alfredo saus door en meng goed.
Stap 6
Strooi de bovenkant met kaas en serveer.