Loader

Kip Spinazie Pesto Pasta

2016-11-28
  • Voorbereidingstijd: 30m
  • Kook Tijd: 27m
  • Gereed In: 57m
Gemiddelde Beoordeling

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

0 Aantal Beoordelingen

Gerelateerde Recepten
  • varken gegrild

    Pork Steak

  • gerecht op bord

    Lasagna

  • kip met kaas

    Pesto Kip Florentine

  • kalkoen uit oven

    Geroosterde kalkoen

  • 1 pan kip

    One Pot Kip gerecht

 

Bekijk per Thema

Tapas recepten
Stamppot recepten

Het beste bij het koken met baslilicum is om de kruiden aan het einde van het kookproces toe te voegen, zodat het zijn maximale essentie en smaak behoudt. Combineer vers gehakte basilicum met knoflook en olijfolie en je hebt een zuivel-vrij verscheidenheid van pesto. Gebruik dit voor pasta, zalm en volkoren brushetta. Geniet van een voorproefje van Italië door verse basilicum bladeren over plakjes tomaat en mozzarella kaas te zetten om een traditionele kleurrijke en heerlijke salade te maken. Basilicum is ook toe te voegen aan gezonde roerbakgerechten, met name aubergine, kool, chili pepers, tofu en cashewnoten. Pureer basilicum, olijfolie en uien in een keukenmachine of blender en voeg toe aan tomatensoep.
Geniet van een warm kopje basilicum thee door gehakte basilicum in kokend water gedurende acht minuten toe te voegen.

Voordelen van spinazie. Vetarm en zelfs lager in cholesterol, spinazie is rijk aan niacine en zink, evenals eiwitten, vezels, vitaminen A, C, E en K, thiamine, vitamine B6, foliumzuur, calcium, ijzer, magnesium, fosfor, kalium, koper en mangaan. Tevens is het een heerlijke toevoeging in Pasta recepten zoals deze.

Ingredients

  • 1 potje pesto
  • 1 tomaat, gehakt
  • 1 kop gehakte boerenkool
  • 2 kopjes gehakte spinazie
  • 2 kopjes gehakte champignons
  • zout en gemalen zwarte peper naar smaak
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 1 citroen sap
  • 2 eetlepels gehakte verse peterselie
  • 2 kippenborsten, in blokjes
  • 1 pak tortellini
  • 1 eetlepel olijfolie

Methode

Stap 1

Vul een grote pan met licht gezouten water en breng aan de kook; roer de tortellini erin.

Stap 2

Kook de tortellini en roer af en toe, totdat de tortellini gaar is, ongeveer 12 minuten lang, laat het uitlekken.

Stap 3

Verhit de olijfolie in grote koekenpan op middelhoog vuur.

Stap 4

Voeg de kip toe en breng op smaak met peterselie, citroensap, chilipoeder, zout en zwarte peper.

Stap 5

Roerbak de kip tot deze niet meer roze is en het vleessap helder is voor ongeveer 5 minuten.

Stap 6

Roer champignons, spinazie en boerenkool in de pan;

Stap 7

Kook tot het verwelkt is, ongeveer 5 minuten.

Stap 8

Zet het vuur een beetje lager en voeg tomaat en pesto toe;

Stap 9

Roerbak alles samen ongeveer 5 minuten lang.

Stap 10

Dien op met tortellini.

Ingrediënten: , , ,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *