Gerecht: Vis
Vis Recepten Vis is niet alleen lekker maar ook erg gezond en een goede afwisseling voor vlees. Met onze vis recepten maak je heerlijke vis klaar, of je nou kabeljauw of zalm wilt eten je maakt het met onze recepten. Bakken, braden en grillen wij geven je de beste tips!
Kabeljauw uit de oven Jamie Oliver style
Kabeljauw is echt zo’n lekkere vissoort die we uit onze eigen Noordzee kunnen halen. De losse structuur van het vlees en de smaak worden erg hoog gewaardeerd. Tijd voor Jamie Oliver om een lekker recept te bedenken met deze vis. Kabeljauw uit de oven alla Jamie Oliver Dit lekkere recept ...
Lees meerMosselen koken
Mosselen, wie houdt er niet van. Als het mosselseizoen weer is geopend, kun je de lekkerste mosselen kopen in de winkel of eten in restaurants. Zelf mosselen maken is niet zo moeilijk als je denkt. Het is even uitvogelen hoe het moet, maar met onderstaande stappen moet het zeker lukken. ...
Lees meerGamba bakken
Vele mensen verwarren gamba’s met garnalen. Ze hebben overeenkomsten, maar zijn zeker niet hetzelfde. Ze behoren allebei tot de familie van peneïde garnalen. Waar garnalen echter vrij klein zijn, zijn gamba’s wat groter. Daarom worden deze gamba’s ook wel reuze garnalen genoemd. Je kan gamba’s op vele manieren eten, maar ...
Lees meerGarnalen bakken
Een belangrijke soort vis is garnaal. Garnalen zijn erg populair en worden vaak bij restaurants gegeten, omdat ze niet al te makkelijk zijn om te bereiden. Echter kun je ze zeker een keer zelf thuis maken, bijvoorbeeld als je een etentje bij je thuis hebt met vrienden of als je ...
Lees meerZalm bakken
Een lekkere moot zalm bakken is een hele kunst. Er zit een kleine lijn tussen te ver en goed bakken. Echter, als je precies weet hoe het moet is het gemakkelijk te doen en is het een lekker iets om te eten. Lekker is om de zalm te eten met ...
Lees meerPangafilet bakken
Een lekker en makkelijk stuk vlees om te bereiden is pangafilet. Eigenlijk heet dit pangasiusfilet of witte vis. Deze vis wordt regelmatig gebruikt om te eten, omdat het een prettige simpele smaak heeft die toch een toevoeging is voor je gerecht. Je ziet het dus ook vaak terugkomen in gerechten ...
Lees meerTonijnbiefstuk bakken
Als je weer eens iets anders wil eten dan de normale biefstuk, kijk dan eens naar een tonijnbiefstuk. Dit is ontzettend lekker en het is geen vlees. Dat is sowieso goed voor de afwisseling, maar ook erg lekker. Het is echter wel zo dat je goed moet weten hoe je ...
Lees meerForel uit de oven
Op deze pagina vind je het recept voor een forel uit de oven. Deze vis is zeker erg betaalbaar. De structuur is fijn en de smaak zacht. Liefhebbers van vis zullen dit kunnen beamen. Forel uit de oven gerechten Met deze vis kun je vele kanten op. Forel uit de oven (ovenschotel) kan heerlijk ...
Lees meerCoquilles op Parmezaan crème, met uitgebakken speksnippers
Een coquille is vlees van een schelp. Het vlees is afkomstig van de Sint-Jakobsschelp genoemd. De benaming komt van Santiago de Compostella, waar het lichaam ligt van apostel Jacobus. Pelgrims die in het bedevaartsoord Santiago de Compostella waren geweest namen coquilles mee als bewijs dat ze hier waren geweest. Coquille ...
Lees meerScholfilet bakken
Scholfilet is een erg mooi stukje vis echter wel heel erg delicaat. Daarom is het erg belangrijk dat het scholfilet bakken goed gebeurt. Er zijn een paar ingrediënten die perfect bij een mooi stukje scholfilet passen. Hier een recept voor een van die mooie combinaties. Scholfilet bakken kan perfect met ...
Lees meer