Forel uit de oven

  • Porties: 4
  • Bereidingstijd: 40M
  • Kook tijd: 25M
  • Klaar in: 0M

Op deze pagina vind je het recept voor een forel uit de oven. Deze vis is zeker erg betaalbaar. De structuur is fijn en de smaak zacht. Liefhebbers van vis zullen dit kunnen beamen.

Forel uit de oven gerechten

Met deze vis kun je vele kanten op. Forel uit de oven (ovenschotel) kan heerlijk zijn, maar op diverse andere manieren is het mogelijk om een gerecht te bereiden. Je kunt een forel prima op de barbecue leggen. Een gerookte variant kan ook lekker zijn en veel mensen eten die als lunch. Je kunt het ook eten als tussendoortje. Dit recept richt zich op de versie uit de oven. Gemaakt met tijm, een kruid dat de smaak van vis mooi naar voren brengt. Citroen zorgt voor een frisse smaak.

Om forel uit de oven te kunnen maken heeft u de onderstaande ingrediënten nodig. Voorts heeft u bij het bereiden van het gerecht ook aluminiumfolie en keukenpapier nodig.

 

Ingredienten

  • 4 eetlepels olijfolie
  • 2 schoongemaakt forellen
  • 1 citroen (groot), snijd deze in dunne plakjes
  • 4 takjes tijm (2 takjes rozemarijn zijn ook mogelijk)
  • Zout
  • Peper

Methode

Stap1

Allereerst dien je de oven aan te zetten en deze voor te verwarmen op circa 175 graden.

Stap2

Bij de vervolgstap is het belangrijk om de forellen droog te deppen met keukenpapier. Daarna heb je zout en peper nodig. De buikholte van de forel bestrooi je hiermee. Je legt er citroenplakjes overheen en een beetje olijfolie. Hierna kun je een geschikte ovenschaal invetten met olie. De forellen kun je hier mooi in leggen. Je kunt er vervolgens nog wat olie, zout en peper over sprenkelen en strooien. Dit geldt ook voor de plakjes citroen. De schaal dek je af met de folie. Na ongeveer 25 minuten kun je de schaal uit de oven halen.

 


Recept type: Ingredienten:
Gemiddelde beoordeling

(3.6 / 5)

3.6 5 5
Beoordeel dit recept

5 mensen beoordeel dit recept

Gerelateerde recepten
  • Pork Steak

  • Lasagna

  • Pesto Kip Florentine

  • Kip Spinazie Pesto Pasta

  • Geroosterde kalkoen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

/* */