Gerechten Van Keuken Marokkaanse recepten
Marokkaanse recepten Een sprookjesachtige en heerlijke keuken. Op die manier is de Marokkaanse keuken het beste te omschrijven. De Marokkaanse gerechten staan bekend om hun diversiteit, om hun geur en om hun voortreffelijke smaak. De recepten uit de Marokkaanse keuken kennen een lange historie. Dit is al terug te vinden de Berberse gastronomie. Tegenwoordig bestaan de Marokkaanse recepten uit invloeden van de Berberse, de Marokkaanse en de Moorse gastronomie. Doordat de keuken worden beïnvloed door verschillende stijlen – Berbers, Marokkaans en Moors – is er zeer veel diversiteit in de verschillende gerechten. Binnen de Marokkaanse keuken speelt niet alleen de smaak een grote rol. Ook de presentatie van de gerechten zijn formidabel bij de gerechten. Onze opties zijn hier ook op afgestemd. Daarnaast zijn de Marokkaanse recepten afgestemd op het grote aantal mensen dat vaak komt eten. De cultuur is zeer gastvrij. Het gebeurt daarom regelmatig dat hele families met elkaar gaan eten. De typische Marokkaanse gerechten zijn onder andere: Couscous; Tajine; Harira soep; Pastilla kip; Bovenstaande gerechten worden compleet bereid volgens de traditionele werkwijze. Deze Marokkaanse recepten worden van generatie op generatie doorgegeven binnen een Marokkaanse gemeenschap.
Couscous salade feta
Couscous salade feta, het klinkt al gewoon lekker toch? Ook maak je het nog eens snel en makkelijk klaar. Couscous is in feite het belangrijkste Marokkaanse gerecht. Dit gerecht wordt namelijk ook in veel verschillende landen gegeten, waaronder Nederland. De Couscous salade feta is een heerlijke variant waar je het lekkere ...
Lees meerPastilla kip
Een van de speerpunten van de Marokkaanse keuken is de Pastilla Kip. Dit gerecht is kenmerkend voor de Marokkaanse keuken en is gigantisch smaakvol. Pastilla kip is in feite een groot en rijk gevulde hartige taart, met kip, heel veel kip. De naam Pastilla Kip doet het het natuurlijk al ...
Lees meerHarira soep
De Ramadan is een belangrijke periode in het jaar voor veel Marokkanen. Pas als de zon ’s avonds onder is gegaan, mag er weer gegeten en gedronken worden. Eén van de gerechten die dan ’s avonds veel gegeten wordt, is de harira soep. Deze soep is een typische Marokkaanse soep. ...
Lees meer