Loader

Couscous salade feta

2015-11-26
  • Porties: 1
  • Kook Tijd: 30m
Gemiddelde Beoordeling

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

0 Aantal Beoordelingen

Gerelateerde Recepten
  • hartige taart marokkaans

    Pastilla kip

  • marokkaanse soep

    Harira soep

 

Bekijk per Thema

Tapas recepten
Stamppot recepten

Couscous salade feta, het klinkt al gewoon lekker toch? Ook maak je het nog eens snel en makkelijk klaar.

Couscous is in feite het belangrijkste Marokkaanse gerecht. Dit gerecht wordt namelijk ook in veel verschillende landen gegeten, waaronder Nederland. De Couscous salade feta is een heerlijke variant waar je het lekkere van CousCous combineert met een verse salade en natuurlijk heerlijke feta kaas.

Couscous

Van Couscous zijn zeer veel verschillende varianten. Elke Marokkaanse familie heeft hier weer zijn eigen varianten op. Hieronder staat het gerecht voor 2 personen van couscous salade feta.

Ingredients

No Ingredients Found !

Methode

Stap 1

Pers het sap van de citroen goed uit.

Stap 2

Maak van de volkoren couscous een geheel in een grote kom en voeg vervolgens 225 ml kokend water, 1 eetlepel olijfolie en 1 eetlepel citroensap toe. Roer dit geheel goed door en laat het ongeveer 5 minuten afgedekt staan.

Stap 3

Snij de cherrytomaten in kleine stukjes. Snijd ook de bosuien in dunne ringetje en hak vervolgens de munt en de peterselie fijn. Snijd tot slot ook de feta in kleine blokjes.

Stap 4

De pijnboompitten kunnen ondertussen geroosterd worden in een koekenpan zonder olie.

Stap 5

Maak na 5 minuten de couscous los en voeg de cherrytomaten, bosui, munt en feta toe.

Stap 6

Strooi vervolgens de rucola over de kom en roer er zachtjes doorheen. Voeg ondertussen naar eigen smaak peper en zout toe.

Stap 7

Als het couscous gereserveerd is, kunnen de pijnboompitten en courgette nog over de couscous worden verdeeld.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *