Loader

Spitskool

2015-03-30
Gemiddelde Beoordeling

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

0 Aantal Beoordelingen

 

Bekijk per Thema

Tapas recepten
Stamppot recepten

Spitskool is op vele manieren te bereiden. Zo kunt u het koken, bakken, roerbakken of in een ovenschotel verwerken.

Het makkelijkste is om de spitskool te koken. De kooktijd verschilt enigszins met de grootte van de stukjes. U kunt met een vork erin prikken en als het eraf glijdt dan weet u zeker dat het gaar. Als u van iets meer bite houdt dan is het aan te raden het vooral niet te lang te laten koken.

Voor bakken geldt in principe hetzelfde verhaal. Ook hier dient op de grootte te letten. Spitskool heeft een lekkere smaak van zichzelf en heeft dan ook niet per se veel kruiden nodig. Meestal is een beetje zout en peper wel genoeg. Mocht u de nadruk willen leggen op de spitskool dan kunt bijvoorbeeld knoflook of kerriepoeder toevoegen bij het bakken. Voor roerbakken geldt hetzelfde!

Bij een ovenschotel hoeft u minder op de grootte te letten. Zorg er echter wel voor dat de ovenschotel als geheel niet te droog wordt, want dan wordt de spitskool niet gaar. Het heeft namelijk vocht nodig om te kunnen garen. Doe bijvoorbeeld (half rauwe) aardappels met spitskool, creme fraiche en knoflook in een ovenschaal en doe het voor 15-20 minuten in de oven op 150 graden.

Een goede portie voor de spitskool is ongeveer een half per persoon. Dit is natuurlijk niet een volledige maaltijd. Dus naast de kool moet u wel nog wat aardappels en vlees of vis serveren. Eet smakelijk!

Ingrediënten: ,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.