Pastilla kip
2015-11-22- Keuken: Marokkaanse recepten
Gemiddelde Beoordeling
(4 / 5)
1 Aantal Beoordelingen
Gerelateerde Recepten
Een van de speerpunten van de Marokkaanse keuken is de Pastilla Kip. Dit gerecht is kenmerkend voor de Marokkaanse keuken en is gigantisch smaakvol. Pastilla kip is in feite een groot en rijk gevulde hartige taart, met kip, heel veel kip. De naam Pastilla Kip doet het het natuurlijk al vermoeden.
Maak onze Pastilla Kip taart
In onderstaand gerecht wordt de taart gevuld met kip. De taart kan worden gemaakt van filodeeg. Dit deeg is verkrijgbaar in Marokkaanse winkels, vraag er naar en ze helpen je met alle liefde. De Marokkaanse winkels vind je makkelijk via Internet. Het gevaar is wel dat je er geconfronteerd wordt met lekkere hapjes!
Ingredients
- 2 kippen
- 5 eetlepels olijfolie
- 1½ kilo uien
- 1 bosje fijngehakte koriander
- 1 bosje fijngehakte peterselie
- 1½ a 2 theelepels peper
- 2 theelepels gemberpoeder
- 2 theelepels komijnpoeder
- 1 theelepel kurkumapoeder
- 1 zakje saffraanpoeder
- Snufje kaneel
- Zout (naar eigen smaak)
- 5 tot 8 eieren
- 1 pak filodeeg
- 1 geklutst ei
- Boter
- 300 gram gepelde amandelen
- 2 a 4 eetlepels poedersuiker
- 1 a 2 theelepels kaneel
Methode
Stap 1
Snijd de kip in stukken en maak de stukken goed schoon met azijn, zout of citroen.
Stap 2
Schenk de olijfolie in de pan en leg de schoongemaakte kip erbij. Het is hierbij belangrijk dat de kip goed dicht kan schroeien.
Stap 3
Voeg de kleingesneden uien toe, evenals alle kruiden: het gemberpoeder, het komijnpoeder, het kurkumapoeder, het saffraanpoeder, de peper, het zout (naar eigen smaak) en het snufje kaneel. Roer dit geheel vervolgens goed.
Stap 4
Voeg vervolgens aan dit geheel ook de peterselie en koriander toe.
Stap 5
Laat dit geheel ongeveer 50 minuten op gematigd vuur goed gaar koken. Als het goed is, komt er tijdens het koken vocht vrij. Mocht dit niet het geval zijn, voeg dan nog ongeveer 1 glas water toe aan het geheel.
Stap 6
Haal het vlees van de botten af en snij het zo klein mogelijk.
Stap 7
Ontdoe de amandelen van hun schil en bak ze in de oven/koekenpan totdat ze lichtbruin van kleur zijn. Voeg hier het poedersuiker en kaneel aan toe.
Stap 8
Vet een ovenschaal in en leg op de bodem eerst wat filodeeg delen en vervolgens het kipuienmengsel, doe vervolgens ook het amandel-kaneel mengsel eroverheen.
Stap 9
Sla de overhangende randen van het filodeeg naar het midden. Bedek vervolgens dit filodeeg met kipmengsel.
Stap 10
Besmeer de pastilla met een geklutst eitje en laat de pastilla ongeveer 40 minuten mooi goudbruin worden in de oven op 220 graden. Strooi vervolgens nog wat kaneel en poedersuiker er over heen.