Loader

Gevulde sopropo met kipgehakt

2017-01-13
  • Voorbereidingstijd: 14m
  • Kook Tijd: 30m
  • Gereed In: 50m
Gemiddelde Beoordeling

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

0 Aantal Beoordelingen

Gerelateerde Recepten
  • Bloemkool Recept

  • Pannenkoek Recept

  • Stoofperen Recept

  • Boerenkool Recept

  • Recept Rode Kool

 

Bekijk per Thema

Tapas recepten
Stamppot recepten

Gevulde Sopropo met kipgehakt

Sopropo is een populaire Surinaamse groenten en smaakt een beetje bitter. Je kunt kiezen om gevulde Sopropo met zoutvlees, zoute vis, gerookte kip of gerookte vis  te maken. Je kunt de sopropo uithollen, vullen met gehakt en daarna stoven in een sausje. Dit gevulde sopropo met gehakt recept is klaar in 30 min. Dit gerecht kun je als bijgerecht of als tussendoortje serveren.De Kipgehakt kun je ook vervangen met kipfilet of rundergehakt. Doe maar wat jij lekker vind.

Ingredients

  • 2 middel grote sopropo’s
  • 2 middel grote sopropo’s
  • 1 tomaat
  • 2 sneetjes brood
  • 1 ui fijn gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook
  • zwarte peper
  • 1 eetlepel zoet-zout ketjapetlepel zoet-zout ketjap
  • 1 kip bouillonblokjes
  • 1 Madame Jeanette peper
  • 4 eetlepels zonnebloem olie
  • 2 takjes selderij
  • 1 thee lepel suiker

Methode

Stap 1

Stap 1. • De sopropo's wassen, doormidden snijden in 3 stukken en uitlepelen. • De sopropo’s uitkoken in water en wat zout circa 10 minuten en daarna laten uitlekken. • Het gehakt inleggen met ui, zwarte peper, peterselie, ketjap, fijngesneden selderij, bouillonblokje en het ei. • Week het brood in de melk en meng dit door het gehaktmengsel • Vul de sopropo met het gehaktmengsel.

Stap 2

Stap 2 • Bak de gevulde sopropo in een hete pan met olie. • Bak in een hete pan met olie de knoflook, ui, de fijngesneden tomaat en doe er dan nog een bouillonblokje, een eetlepeltomatenpuree bij. • Voeg een glaswater toe en doe de sopropo terug in de pan. • Laat het geheel nog 26 minuten sudderen tot het goed gaar is.

Gerechten: , , , Ingrediënten: , , , , , , ,

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *