Loader

Recipes With Course: Bijgerecht

Rabarber koken

Rabarber koken

Gerechten: Keuken
forkforkforkforkfork Gemiddelde Beoordeling (5 / 5)

Rabarber is al meer dan 5000 jaar een plant wie we als mensen erg interessant vinden. Eerst om zijn geneeskrachtige werking maar later ook als voeding. In Nederland begon het echt telen van rabarber pas vanaf 1900. Wat is rabarber? De rabarber plant heeft dikke bladstelen en grote bladeren. Deze ...

Lees meer
Solanum macrocarpon

Antroewa zoutvlees en gerookte kip

Gerechten: Keuken
forkforkforkforkfork Gemiddelde Beoordeling (0 / 5)

Antroewa zoutvlees en gerookte kip De antruwa (Solanum macrocarpon) is een plant uit de nachtschadefamilie (Solanaceae). De soort is nauw verwant aan de aubergine (Solanum melongena). Antroewa is bitter en wordt als zijgroente bereidt of op azijn gezet voor een heerlijke moksie alesi. In dit artikel gaan wij de antroewa ...

Lees meer
aardappel gratin

Aardappel schotel simpel

forkforkforkforkfork Gemiddelde Beoordeling (0 / 5)

Heb je geen zin in allerdaags eten? of wil je iets speciaals bereiden voor een romatisch diner of familie pick-nick. Deze schotel is heel simpel te bereiden en makkelijk op te volgen. Verder kun je alle ingredienten vervangen met wat jij lekker vindt. Wees gewoon creatief en voeg alles bij ...

Lees meer
sopropo recept

Gevulde sopropo met kipgehakt

forkforkforkforkfork Gemiddelde Beoordeling (0 / 5)

Gevulde Sopropo met kipgehakt Sopropo is een populaire Surinaamse groenten en smaakt een beetje bitter. Je kunt kiezen om gevulde Sopropo met zoutvlees, zoute vis, gerookte kip of gerookte vis  te maken. Je kunt de sopropo uithollen, vullen met gehakt en daarna stoven in een sausje. Dit gevulde sopropo met ...

Lees meer
surinaamse ovenschotel

Surinaamse pom

forkforkforkforkfork Gemiddelde Beoordeling (0 / 5)

Sinds ik  drie jaar ben help ik mijn moeder met het bereiden van onze traditionele pom. Pom maakten wij op de meeste feesten en verjaardagen. Pom is een gedeelte van ons cultuur geworden. Door de verschillende cutuur invloeden door de jaren heen is dit joods gerecht blijven steken in de ...

Lees meer
varken gegrild

Pork Steak

Keuken
forkforkforkforkfork Gemiddelde Beoordeling (0 / 5)

Voedingsfeiten Mager varkensvlees zoals karbonade zijn rijk aan eiwitten, hebben weinig vet en hebben meer B-vitamines (thiamine, niacine, B6 en B12) dan veel andere soorten vlees. Deze vitamines spelen een rol in een verschillende lichaam functies, met inbegrip van het metabolisme en de productie van energie. Als je op zoek ...

Lees meer
gerecht op bord

Lasagna

Keuken
forkforkforkforkfork Gemiddelde Beoordeling (0 / 5)

Maak klassieke lasagne lichter en gezonder door de ingridienten te vervangen met gezondere producten. Lasagne is een favoriet recept op de feestdagen. Hoewel het niet bepaald de meest stellaire maaltijd betreft en heel vettig en machtig kan zijn, is de kaas in lasagne onweerstaanbaar. Met een paar eenvoudige swaps, kan ...

Lees meer
kalkoen uit oven

Geroosterde kalkoen

Keuken
forkforkforkforkfork Gemiddelde Beoordeling (0 / 5)

Hoewel niet erg traditioneel, het grillen kalkoen van de kalkoen is beste manier van koken – het komt mals en sappig uit elke keer als de kalkoen gegrilt is. Schep tijdens het roosteren / grillen wel steeds ​​jus over de kalkoen. Kalkoen bevat vitamine B6 en B12, niacine, choline, selenium ...

Lees meer
brusselse spruiten

Spruitjes

Keuken
forkforkforkforkfork Gemiddelde Beoordeling (0 / 5)

De gezondheidsvoordelen van spruitjes zijn behoorlijk indrukwekkende en omvatten de mogelijkheid om de spijsvertering te verbeteren, het stimuleert het metabolisme, verhoogt enzymatische activiteit, voorkomt bloedarmoede, helpt bij gewichtsverlies, houdt cholesterol op pijl, verlaagt de bloeddruk verlagen, voorkomen van neurale buisdefecten bij baby’s, beschermt tegen kanker, verbeterd de gezondheid van de ...

Lees meer
aardappelen uit oven

Geroosterde Aardappels met parmezaanse kaas

Gerechten: Keuken
forkforkforkforkfork Gemiddelde Beoordeling (0 / 5)

Gepureert, gebakken of geroosterd, mensen beschouwen aardappelen vaak als comfort food. Het is een belangrijke voedselbron en het nummer een groententeelt in de wereld. Aardappelen zijn het hele jaar door te krijgen. De aardappel behoort tot de Solanaceae familie waarvan de andere leden zijn: tomaten, aubergines, paprika en tomatillos. Zij ...

Lees meer