Spruitjes
2016-11-26- Keuken: Nederlands
- Gerecht: Bijgerecht
- Moeilijkheidsgraad: Beginner
- Porties: 4
- Voorbereidingstijd: 15m
- Kook Tijd: 25m
- Gereed In: 40m
Gemiddelde Beoordeling
(0 / 5)
0 Aantal Beoordelingen
Gerelateerde Recepten
De gezondheidsvoordelen van spruitjes zijn behoorlijk indrukwekkende en omvatten de mogelijkheid om de spijsvertering te verbeteren, het stimuleert het metabolisme, verhoogt enzymatische activiteit, voorkomt bloedarmoede, helpt bij gewichtsverlies, houdt cholesterol op pijl, verlaagt de bloeddruk verlagen, voorkomen van neurale buisdefecten bij baby’s, beschermt tegen kanker, verbeterd de gezondheid van de huid, verbeterd de visie, ondersteund het immuunsysteem en verhoogt de bruikbare energie reserves.
De meest voorkomende spruitjes die mensen regelmatig gebruiken in de keuken zijn alfalfa, soja, en taugé, evenals verschillende andere vormen van tauge. Ze zijn een bron van voedsel die veel aanzienlijke hoeveelheid vitaminen en voedingsstoffen vertegenwoordigen. Spruitjes voorzien je van een aantal speciale cholesterolverlagende voordelen. De vezel-gerelateerde componenten in spruitjes binden beter samen met galzuren in het spijsverteringskanaal wanneer ze zijn gestoomd. Wanneer deze binding plaatsvindt, is het makkelijker voor galzuren om uitgescheiden te worden en het resultaat is een verlaging van de cholesterolgehalte. Rau
Ingredients
- 4 plakjes dik gesneden spek
- 1 pond spruitjes, schoongemaakt
- 1 teentje knoflook, in dunne plakjes
- 1/2 kop kippenbouillon
- 1 eetlepel boter
- 1 eetlepel balsamico azijn
- zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
Methode
Stap 1
Plaats bacon in een grote koekenpan op middelhoog-laag vuur; kook tot net knapperig, ongeveer 10 minuten.
Stap 2
Zet bacon op een papieren handdoek beklede plaat, het reserveren van bacon vet in een koekenpan.
Stap 3
Zet het vuur matig hoog en bak spruitjes in het spek vet tot ze lichtbruin zijn.
Stap 4
Knoflook toevoegen aan spruitjes
Stap 5
Bak de knoflook totdat is geurig, 1 tot 2 minuten.
Stap 6
Giet kippenbouillon dan spruitjes mengsel in de pan en zet er een deksel op, laat sudderen tot spruitjes helder groen zijn.
Stap 7
Verwijder deksel en laat het blijven sudderen tot het vocht is verdampt en spruiten gaar zijn
Stap 8
Verwijder pan van het vuur en roer spek, boter, azijn, zout en peper in het spruitjes mengsel tot de boter is gesmolten.