Loader

Stoofperen Recept

2015-03-05
  • Porties: 4
  • Voorbereidingstijd: 30m
  • Kook Tijd: 60m
  • Gereed In: 1:30 h
Gemiddelde Beoordeling

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 2
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

2 Aantal Beoordelingen

Gerelateerde Recepten
  • Zelf patat maken

    Zelf patat maken

  • Solanum macrocarpon

    Antroewa zoutvlees en gerookte kip

  • aardappel gratin

    Aardappel schotel simpel

  • sopropo recept

    Gevulde sopropo met kipgehakt

  • okra schaaltje

    Lekkerste okersoep

 

Bekijk per Thema

Tapas recepten
Stamppot recepten

Wat een heerlijk zoetigheidje, hier een lekker recept!

Een lekker, goed bereide pan stoofperen is een van de echte Nederlandse klassiekers. Per persoon wordt ongeveer 250 gram stoofperen aangeraden. Bij deze hoeveelheid kun je er van uit gaan dat je een lekker vullend bijgerecht hebt. Hou je nog wat over? Geen probleem, ook de volgende dag is dit nog erg lekker.

Het is niet heel erg moeilijk om een stoofperen recept te bereiden. Het kost echter wel veel tijd. Het schillen duurt altijd wel een tijdje en hierna moeten de stoofperen nog een lange tijd op het vuur staan. De bereiding is wel vrij simpel. Je kunt ervoor kiezen om of hem in zijn geheel te koken, of om ook het klokhuis en de steel te verwijderen uit de peer. Als je er voor kiest om de peer in zijn geheel te houden weet je wel dat het er mooi uit ziet, en dat het wat minder werk is.

Stoofperen recept met rode wijnStoofperen recept me

Er zijn een aantal dingen die je kunt koken bij de stoofpeertjes. Er zijn echter wel een aantal dingen die onmisbaar zijn. Zo zit er in elk stoofperen recept rode wijn. Deze wijn zorgt er namelijk voor dat de peertjes rood worden. Verder zit er altijd kaneel in de stoofpeertjes. Hier een aantal tips voor het perfecte stoofperen recept.

  • Voeg wat citroen toe
  • Voeg 4 kruidnageltenen toe

Dit gerecht is altijd een erg lekker bijgerecht bij Nederlandse maaltijden. Ze zorgen altijd voor een lekker zoetje. Bovendien is het niet erg moeilijk om te maken, de bereidingstijd zit vooral in de tijd dat de peertjes moeten koken.

Tips:

  • Als alternatief op de rode wijn is het mogelijk bessensap te gebruiken
  • De beste soort peren is Gieser wildeman.
  • De wijn verdampt tijdens het koken dus ook voor kinderen is dit een geschikt dessert.
  • Van te voren maken maar wel warm serveren? Even in de magnetron is de oplossing!
Gerechten: Ingrediënten:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *