Kabeljauw bakken

  • Porties: 1
  • Bereidingstijd: 10M
  • Kook tijd: 10M
  • Klaar in: 20M

De beste manier om kabeljauw te bakken.

Kabeljauw is een hele lekkere vis. Hierom verdient het een goede behandeling. Hier zijn een aantal tips om de perfecte vis te bakken. Zo is het extreem belangrijk om te kiezen voor de juiste olie of boter. Met het bakken wordt er vaak gekozen voor een stukje roomboter.

Voordat de kabeljauw kan worden gebakken is het vaak slim om de vis eerst te deppen met keukenpapier. Als deze goed droog is kun je de kabeljauw op een bordje met melk leggen. Dit maakt de hem lekker romig. Als de kabeljauw goed is doordrenkt met de melk kun je wat bloem over gooien. Niet teveel, maximaal 2 eetlepels bloem. Dit komt dus neer op 1 eetlepel bloem per kan.

Als dit allemaal is gedaan kun je de pan op het vuur zetten. Bak in deze pan een lekkere klont boter. Als de boter goed is gesmolten en warm is kun je de vis bakken. Leg hem voorzichtig in de pan. De vis bakken hoeft niet lang te duren voor de perfecte garing. 4 minuten aan elke kant is vaak voldoende.

Witvis is altijd erg lekker met wat citroen. Pers wat citroen uit over de kabeljauw. Dit zorgt voor een lekker frisje. Serveer het geheel vervolgens met wat lekkere groente en aardappelen. Kabeljauw is een van de mooiste en lekkerste witvissen. Hierom hoeft er niet heel veel aan te worden gedaan. Een simpele bereiding is alsnog heerlijk.

Extra tip van onze huiskok, verwen jezelf eens met kabeljauw van een hoge kwaliteit. Deze kan hier online besteld worden. De kabeljauw is erg vers en wordt gekoeld geleverd voor een goede prijs.

Methode

Stap1

Maak de kabeljauw droog met keukenpapier. Drenk hierna in de melk

Stap2

Gooi de bloem over beide kanten

Stap3

Bak de boter en bak hierna de kabeljauw aan beide kanten 4 minuten


Recept type:
Gemiddelde beoordeling

(3.5 / 5)

3.5 5 71
Beoordeel dit recept

71 mensen beoordeel dit recept

Gerelateerde recepten
  • kalkoen salade

  • Spruitjes

  • Knoflook Fried Chicken Brown Rice

  • Toast met heerlijke romige eieren

  • Zelf brood bakken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

/* */