Boerenkool Recept

  • Porties: 4
  • Bereidingstijd: 30M
  • Kook tijd: 30M
  • Klaar in: 60M

Heerlijke Nederlandse stamppot

Iedereen heeft het wel eens gegeten, een echte Nederlandse stamppot. Een van de meest bekende is de boerenkool. Hier een lekker recept voor deze populaire stampport. Een Boerenkool recept bestaat vooral uit aardappelen en boerenkool. Vervolgens kunnen hier aan dingen toegevoegd worden, voor bijvoorbeeld de frisheid. Denk hierbij aan bijvoorbeeld zilveruitjes.

Een recept boerenkool voor 4 personen bestaat uit ongeveer 1 kilo aardappelen en 500 gram boerenkool. Om te beginnen moet je de aardappelen allemaal schillen en wassen. Vervolgens doe je de aardappels samen met genoeg water in een pan. Hier boven op doe je de kool en dit geheel breng je aan de kook. Dit laat je ongeveer een half uur opstaan, samen met wat zout en peper. Als de aardappelen gaar zijn prak je alles samen met een een klontje boter of wat crème fraiche.

Boerenkool recept extra’s

Wat net is beschreven is het standaard recept voor boerenkool. Hiermee kun je wat verder gaan experimenteren.Vaak worden er nog spekjes uitgebakken. Deze spekjes worden na het prakken van de aardappelen toegevoegd. Ook kun je wat zilveruitjes er bij doen. Dit maakt het geheel wat frisser. Voor wat extra romigheid kan je wat extra boter of crème fraîche toevoegen. Een heerlijke serveertip is natuurlijk een lekkere rookworst. Rookworst met stamppot is toch de ideale Nederlandse winterse maaltijd. Voor wat extra scherpheid kun je ook wat mosterd door doen. Dit geeft het geheel wat extra pit.


Recept type: ,
Gemiddelde beoordeling

(5 / 5)

5 5 1
Beoordeel dit recept

1 mensen beoordeel dit recept

Gerelateerde recepten
  • kalkoen salade

  • Spruitjes

  • Knoflook Fried Chicken Brown Rice

  • Toast met heerlijke romige eieren

  • Zelf brood bakken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

/* */