Loader

Rabarber koken

2023-02-01
  • Yield: 750 gram
  • Voorbereidingstijd: 15m
  • Kook Tijd: 10m
  • Gereed In: 20m
Gemiddelde Beoordeling

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 3
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

3 Aantal Beoordelingen

Gerelateerde Recepten
  • Bloemkool Recept

  • Pannenkoek Recept

  • Stoofperen Recept

  • Boerenkool Recept

  • Recept Rode Kool

 

Bekijk per Thema

Tapas recepten
Stamppot recepten

Rabarber is al meer dan 5000 jaar een plant wie we als mensen erg interessant vinden. Eerst om zijn geneeskrachtige werking maar later ook als voeding. In Nederland begon het echt telen van rabarber pas vanaf 1900.

Wat is rabarber?

De rabarber plant heeft dikke bladstelen en grote bladeren. Deze zijn zowel in de rode als groene kleur. Vooral in de zomer vinden we rabarber op de markt. Door speciale technieken is het ook al mogelijk vanaf november de stelen te kopen.

Alleen de rode bladstelen zijn voor consumptie bruikbaar. De stelen bevatten veel oxaalzuur waardoor ze een erg zure smaak hebben. Suiker is dus nodig om de smaak nog enigszins smakelijk te krijgen. Je zou de stelen ook rauw kunnen eten maar in Nederland gebeurd dat weinig.

Zelf rabarber koken kan gemakkelijk met het volgende stappenplan.

Methode

Stap 1

Maak eerst de groente schoon onder de kraan. Verwijder de stukken aan de onderkant en bovenkant net op de plek waar de bladeren beginnen. Snij in stukjes van 3 tot 5 cm.

Stap 2

Voeg zo'n 100 ml toe aan een pan en breng dit samen met de stukjes aan de kook. Laat het geheel gedurende 10 minuten koken. Wanneer de vezels uit elkaar vallen is het klaar.

Stap 3

Zet het vuur laag en begint met het toevoegen van de suiker. Begin met rond de 100 gram en voeg naar smaak meer toe. Je wilt de zure smaak wel behouden dus pas op met teveel in één keer.

Gerechten:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *