Geroosterde kalkoen
2016-11-27- Keuken: Italiaans
- Gerecht: Bijgerecht
- Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
- Porties: 18
- Voorbereidingstijd: 30m
- Kook Tijd: 3:00 h
- Gereed In: 3:30 h
Gemiddelde Beoordeling
(0 / 5)
0 Aantal Beoordelingen
Gerelateerde Recepten
Hoewel niet erg traditioneel, het grillen kalkoen van de kalkoen is beste manier van koken – het komt mals en sappig uit elke keer als de kalkoen gegrilt is. Schep tijdens het roosteren / grillen wel steeds jus over de kalkoen.
Kalkoen bevat vitamine B6 en B12, niacine, choline, selenium en zink. De donkere vlees van kalkoenen heeft vitaminen en mineralen, maar ook meer vet en calorieën. Mogelijke voordelen voor de gezondheid van de consumptie van kalkoen: Het eten van voedingsmiddelen zoals kalkoen zijn rijk aan eiwitten en helpen om het gevoel van verzadiging te verhogen. Het krijgen van voldoende eiwitten zorgt voor het onderhoud van spiermassa en kan insuline niveaus stabiel houden na de maaltijd. Andere goede keuzes voor eiwitten omvatten noten, vis, eieren, melk, soja en peulvruchten.
De borst van de kalkoen is minder vet en heeft minder calorieën dan de meeste andere stukken vlees. Kalkoen bevat selenium, studies hebben gesuggereerd dat bij hogere inname van deze stof het risico op colorectale, prostaat-, long-, blaas, huid, slokdarm en maag kanker verminderd kan worden.
Ingredients
- 12 pond hele kalkoen
- 1 eetlepel plantaardige olie
- 1 theelepel Italiaanse kruiden
- zout en peper naar smaak
Methode
Stap 1
Bereid een barbeque voor indirecte middelhoog vuur.
Stap 2
Spoel kalkoen en dep deze droog.
Stap 3
Bestrijk kalkoen met olie.
Stap 4
Leg het van binnen en van buiten in met Italiaanse kruiden, zout en peper.
Stap 5
Leg de kalkoen, borst naar boven, op een metalen rooster in een grote braadslee.
Stap 6
Schik pan op het voorbereide grill.
Stap 7
Grill 2-3 uur, tot een inwendige temperatuur van dij 180 graden F (85 graden C).
Stap 8
Verwijder kalkoen van de grill en laat 15 minuten staan alvorens aan te snijden.