Loader

Kabeljauw uit de oven Jamie Oliver style

2015-02-26
  • Yield: 500 gram
  • Porties: 2
  • Voorbereidingstijd: 30m
  • Kook Tijd: 15m
  • Gereed In: 30m
Gemiddelde Beoordeling

forkforkforkforkfork (3.4 / 5)

3.4 5 63
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

63 Aantal Beoordelingen

Gerelateerde Recepten
  • varken gegrild

    Pork Steak

  • gerecht op bord

    Lasagna

  • kip met kaas

    Pesto Kip Florentine

  • pesto pasta

    Kip Spinazie Pesto Pasta

  • kalkoen uit oven

    Geroosterde kalkoen

 

Bekijk per Thema

Tapas recepten
Stamppot recepten

Kabeljauw is echt zo’n lekkere vissoort die we uit onze eigen Noordzee kunnen halen. De losse structuur van het vlees en de smaak worden erg hoog gewaardeerd. Tijd voor Jamie Oliver om een lekker recept te bedenken met deze vis. 

Kabeljauw uit de oven alla Jamie Oliver

Dit lekkere recept heeft geeft je kabeljauw een Italiaans tintje. Hiervoor hebben we nodig:

Ingredients

  • 2 stuks kabeljauwfilet van ongeveer 225 gram (zonder vel of graat)
  • Een lekkere Italiaanse olijfolie
  • Echt zeezout en vers gemalen zwarte peper
  • Rode en eventueel gele cherrytomaatjes
  • Verse basilicum
  • 1 Bol mozzarella (liefst natuurlijk buffelmozzarella)
  • Een beetje parmazaanse kaas, geraspt of flakes.

Methode

Stap 1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Vet een schaal in met olie zodat straks je vis hier niet aan vast plakt

Stap 2

Besprenkel je kabeljauw met olijfolie, peper en zout. Voeg daarna bovenop de tomaatjes, mozzarella en Parmezaanse kaas toe. Maak af met een paar blaadjes basilicum.

Stap 3

Plaats het geheel in een voorverwarmde oven voor ongeveer 15 tot 20 minuten. Kies ervoor om de plaat hoger in de oven te zetten zodat je optimaal gebruik maakt van de hitte

 

 

Gerechten: Tags: Ingrediënten: