Geroosterde Aardappels met parmezaanse kaas

  • Bereidingstijd: 20M
  • Kook tijd: 1:30 h
  • Klaar in: 1:50 h

Gepureert, gebakken of geroosterd, mensen beschouwen aardappelen vaak als comfort food. Het is een belangrijke voedselbron en het nummer een groententeelt in de wereld. Aardappelen zijn het hele jaar door te krijgen. De aardappel behoort tot de Solanaceae familie waarvan de andere leden zijn: tomaten, aubergines, paprika en tomatillos. Zij zijn de gezwollen gedeelte van de ondergrondse stam welke een wortelknol wordt genoemd.

Aardappelen zijn een zeer populaire bron van voedsel. Helaas eten de meeste mensen aardappelen in de vorm van vette frietjes of chips, en zelfs gebakken aardappelen worden typisch beladen met vetten zoals boter, zure room, gesmolten kaas en spekjes. Dat terwijl aardappel een buitengewoon lage calorie gehalte heeft en vezelrijk voedsel is die significante bescherming tegen hart- en vaatziekten en kanker biedt. Aardappelen bevatten ook een verscheidenheid aan fytonutriënten. Verder hebben ze gezondheidsbevorderende verbindingen zoals carotenoïden, flavonoïden en cafeïnezuur en patatine.

Ingredienten

  • 1/2 kop geraspte Parmezaanse kaas
  • 1/2 kop bloem
  • Zout en peper naar smaak
  • 10 aardappels
  • 1/2 kop boter

Methode

Stap1

Verwarm de oven voor op 350 graden F (175 graden C).

Stap2

In een zak mix de parmezaanse kaas, meel, zout en peper

Stap3

Plaats de aardappelen in de zak en schud ze samen met parmesaanse kaas mengsel

Stap4

Giet de boter in een 9x13 inch ovenschaal.

Stap5

Roer de aardappelen erin

Stap6

Bak in de voorverwarmde oven 1 1/2 uur, af en toe roeren


Recept type: Ingredienten: ,
Gemiddelde beoordeling

(0 / 5)

0 5 0
Beoordeel dit recept

0 mensen beoordeel dit recept

Gerelateerde recepten
  • Zalm gegrilt

  • Gebakken Honing Mosterd Kip

  • Gebakken ommelet

  • Havermouth Frambozen koek

  • Chocolade Taart

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

/* */