Geroosterde Aardappels met parmezaanse kaas
2016-11-24- Keuken: Amerikaans
- Gerecht: Bijgerecht
- Moeilijkheidsgraad: Beginner
- Voorbereidingstijd: 20m
- Kook Tijd: 1:30 h
- Gereed In: 1:50 h
Gemiddelde Beoordeling
(0 / 5)
0 Aantal Beoordelingen
Gerelateerde Recepten
Gepureert, gebakken of geroosterd, mensen beschouwen aardappelen vaak als comfort food. Het is een belangrijke voedselbron en het nummer een groententeelt in de wereld. Aardappelen zijn het hele jaar door te krijgen. De aardappel behoort tot de Solanaceae familie waarvan de andere leden zijn: tomaten, aubergines, paprika en tomatillos. Zij zijn de gezwollen gedeelte van de ondergrondse stam welke een wortelknol wordt genoemd.
Aardappelen zijn een zeer populaire bron van voedsel. Helaas eten de meeste mensen aardappelen in de vorm van vette frietjes of chips, en zelfs gebakken aardappelen worden typisch beladen met vetten zoals boter, zure room, gesmolten kaas en spekjes. Dat terwijl aardappel een buitengewoon lage calorie gehalte heeft en vezelrijk voedsel is die significante bescherming tegen hart- en vaatziekten en kanker biedt. Aardappelen bevatten ook een verscheidenheid aan fytonutriënten. Verder hebben ze gezondheidsbevorderende verbindingen zoals carotenoïden, flavonoïden en cafeïnezuur en patatine.
Ingredients
- 1/2 kop geraspte Parmezaanse kaas
- 1/2 kop bloem
- Zout en peper naar smaak
- 10 aardappels
- 1/2 kop boter
Methode
Stap 1
Verwarm de oven voor op 350 graden F (175 graden C).
Stap 2
In een zak mix de parmezaanse kaas, meel, zout en peper
Stap 3
Plaats de aardappelen in de zak en schud ze samen met parmesaanse kaas mengsel
Stap 4
Giet de boter in een 9x13 inch ovenschaal.
Stap 5
Roer de aardappelen erin
Stap 6
Bak in de voorverwarmde oven 1 1/2 uur, af en toe roeren