Loader

Aardappel spinazie met kip

2017-01-13
  • Porties: 2
  • Voorbereidingstijd: 15m
  • Kook Tijd: 30m
  • Gereed In: 60m
Gemiddelde Beoordeling

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

0 Aantal Beoordelingen

Gerelateerde Recepten
  • Recept zoete aardappel

  • Hachee Recept

  • Zelf patat maken

    Zelf patat maken

  • Solanum macrocarpon

    Antroewa zoutvlees en gerookte kip

  • fruit salade

    Tropisch fruit salade

 

Bekijk per Thema

Tapas recepten
Stamppot recepten

Deze aardappel spinazie gerecht is mijn eigen experiment. Een combonatie van mijn lievelings groenten en vlees. Het origineel gerecht is aardappelpuree maar helaas ben ik geen fan van puree. In plaats van kippenbost gebuik ik vaak ook gewoon kipkarbonade of stukjes kipfilet. Je kan ook gewoon een kippenbout of spare ribs of steak bij nemen. Kipvinken zijn ook heerlijk hierbij. Eigenlijk kun je gewoon elk vlees of vis bij klaar maken. In dit recept gebruik ik kippenborst .

Ingredients

  • 2 grote aardappels
  • 2 kippenborst
  • Spinazie
  • 1 kippenblokje
  • 1 eetlepel tomaten puree
  • 1 takje selderij
  • 1 grote ui
  • 1 grote tomaat
  • 1 komkommer
  • 1 groene paprika
  • 1 theelepel zoute ketjap

Methode

Stap 1

1. Was de aardappels goed en kook ze met schil in een pot met water en een beetje zout. Pel de aardappel en snij deze in mootjes.

Stap 2

2. De ui, knoflook, paprika en slederij fijn snijden. De komkommer en tomaat in plakjes snijden.

Stap 3

3. Blancheer de spinazie in kokend water voor 5 minuten en laat uitlekken.

Stap 4

4. Maak een mengsel van de knoflook, halve ui, peterselie, paprika poeder, zout, gember, een eetlepel zoete ketjap in een foodprocessor om de kippenborst in te leggen.

Stap 5

5. De kippenborst wassen met azijn en zout en deze prikken met een vork. Leg de kippenborst in met de mengsel en bak dit bruin in de oven met een klontje boter.

Stap 6

6. Zet een pannetje met een klontje boter op een laagpitje, voeg de rest van de ui ringen, knoflook, 1 takje selderij, eetlepel zoute ketjap, theelepel suiker, gember en 100 ml water. Laat de saus opkoken voor 5 minuten.

Stap 7

7. Verdeel de gesneden aardappels over twee borden en zet op elk bord een gebraden kippenborst. Giet wat saus over de aardappels en kippen borst en maak het geheel af met plakjes tomaat, paprika, komkommer en fijn gehakte selderij

Gerechten: , , Ingrediënten: , , ,

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *