Loader

Hachee Recept

2015-03-05
  • Porties: 4
  • Voorbereidingstijd: 30m
  • Kook Tijd: 3:00 h
  • Gereed In: 3:30 h
Gemiddelde Beoordeling

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 1
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

1 Aantal Beoordelingen

Gerelateerde Recepten
  • Zelf patat maken

    Zelf patat maken

  • sopropo recept

    Gevulde sopropo met kipgehakt

  • surinaamse ovenschotel

    Surinaamse pom

  • recept kip spinazie

    Aardappel spinazie met kip

  • salade met kalkoen

    kalkoen salade

 

Bekijk per Thema

Tapas recepten
Stamppot recepten

Hachee is een oud Hollands gerecht, hier een heerlijk recept!

Hachee basisrecept

Hachee is, mits op de goede manier bereid, heerlijk. Een belangrijk punt bij een goed hachee recept is het feit dat je moet kiezen voor vlees van goede kwaliteit. Vaak wordt er gekozen voor runderlappen. Snijd de runderlappen in mooie blokken. Deze kun je hierna op smaak brengen met wat peper en zout. Hierna moet je het vlees bedekken met bloem.

Nadat je dit hebt gedaan moet het vlees worden gebakken. Als het vlees er mooi goudbruin uitziet kun je hierna wat uien meebakken, dit maakt het recept erg lekker. Hierna voeg je 250 milliliter vleesbouillon toe. Vaak wordt er bij hachee ook wat bier toegevoegd, dit maakt de hachee wat bijzonderder van smaak, dit is echter optioneel.

Het geheel breng je hierna aan de kook. Als de hachee eenmaal kookt voeg je 2 laurierbladeren en 6 kruidnagels toe. Als je dit hebt gedaan moet je de hachee 3 uur lang op een zacht vuur laten koken.

Na de 3 uur is dit hachee recept in principe klaar. Als je echter vindt dat de saus niet dik genoeg is kun je ervoor kiezen om wat maizena toe te voegen. De maizena zorgt ervoor dat de saus wat beter bindt.

Erg lekker met dit recept: Gekookte aardappelen en rode kool. Met wat van deze 2 dingen is dit hachee recept gelijk een oer Hollandse traditie! Erg makkelijk, het kost alleen wat tijd. De bereiding zelf niet, maar vooral het laten koken.

Methode

Stap 1

Snijd het vlees in blokken en de uien in ringen.

Stap 2

Bak het vlees goedbruin en voeg daarna de ui toe.

Stap 3

Voeg de bouillon toe.

Stap 4

Voeg de laurierbladeren en de kruidnagel toe.

Stap 5

Laat het geheel 3 uur lang koken.

Gerechten: Ingrediënten: , , , ,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *