Hachee Recept

  • Porties: 4
  • Bereidingstijd: 30M
  • Kook tijd: 3:000 h
  • Klaar in: 3:30 h

Hachee is een oud Hollands gerecht, hier een heerlijk recept!

Hachee basisrecept

Hachee is, mits op de goede manier bereid, heerlijk. Een belangrijk punt bij een goed hachee recept is het feit dat je moet kiezen voor vlees van goede kwaliteit. Vaak wordt er gekozen voor runderlappen. Snijd de runderlappen in mooie blokken. Deze kun je hierna op smaak brengen met wat peper en zout. Hierna moet je het vlees bedekken met bloem.

Nadat je dit hebt gedaan moet het vlees worden gebakken. Als het vlees er mooi goudbruin uitziet kun je hierna wat uien meebakken, dit maakt het recept erg lekker. Hierna voeg je 250 milliliter vleesbouillon toe. Vaak wordt er bij hachee ook wat bier toegevoegd, dit maakt de hachee wat bijzonderder van smaak, dit is echter optioneel.

Het geheel breng je hierna aan de kook. Als de hachee eenmaal kookt voeg je 2 laurierbladeren en 6 kruidnagels toe. Als je dit hebt gedaan moet je de hachee 3 uur lang op een zacht vuur laten koken.

Na de 3 uur is dit hachee recept in principe klaar. Als je echter vindt dat de saus niet dik genoeg is kun je ervoor kiezen om wat maizena toe te voegen. De maizena zorgt ervoor dat de saus wat beter bindt.

Erg lekker met dit recept: Gekookte aardappelen en rode kool. Met wat van deze 2 dingen is dit hachee recept gelijk een oer Hollandse traditie! Erg makkelijk, het kost alleen wat tijd. De bereiding zelf niet, maar vooral het laten koken.

Methode

Stap1

Snijd het vlees in blokken en de uien in ringen.

Stap2

Bak het vlees goedbruin en voeg daarna de ui toe.

Stap3

Voeg de bouillon toe.

Stap4

Voeg de laurierbladeren en de kruidnagel toe.

Stap5

Laat het geheel 3 uur lang koken.


Recept type: Ingredienten: , , , ,
Gemiddelde beoordeling

(5 / 5)

5 5 1
Beoordeel dit recept

1 mensen beoordeel dit recept

Gerelateerde recepten
  • kalkoen salade

  • Spruitjes

  • Knoflook Fried Chicken Brown Rice

  • Toast met heerlijke romige eieren

  • Varkenshaas bakken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

/* */