Loader

Recept zoete aardappel

2023-03-04
  • Porties: 4
  • Voorbereidingstijd: 20m
  • Kook Tijd: 60m
  • Gereed In: 1:20 h
Gemiddelde Beoordeling

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

0 Aantal Beoordelingen

Gerelateerde Recepten
  • Bloemkool Recept

  • Pannenkoek Recept

  • Stoofperen Recept

  • Boerenkool Recept

  • Recept Rode Kool

 

Bekijk per Thema

Tapas recepten
Stamppot recepten

Zoete aardappelen zijn een heel modern ingrediënt. Ze zijn namelijk heel erg gezond! Hier een heerlijk recept!

Zoete aardappelen hebben een hele bijzondere smaak. Daarom is het erg belangrijk te bekijken waarmee je het combineert. Wij vinden een zoete aardappel vooral erg lekker met room, kaas en wat verse kruiden. Als finishing touch, voor het perfecte mondgevoel en een lekker frisje, een bosuitje.

Als begin moet je natuurlijk de zoete aardappel schillen en in stukjes snijden. Het is belangrijk dat de aardappel niet meer in te grote stukjes is. Als dit namelijk het geval is duurt het allemaal wat langer voordat deze gaar is. Als het juist is gesneden kun je hierna bijvoorbeeld wat peterselie snijden. Gooi de zoete aardappel en de peterselie in een ovenschaal. Hierna kun je de bosui snijden. Deze gooi je vervolgens bij het geheel

Hierna gooi je de koksroom en de kaas er bij in. Meng het allemaal goed met elkaar. Breng hierna alles goed op smaak met zout en peper. Laat vervolgens de oven voorverwarmen op 180 graden. Zet de ovenschaal in de oven en laat deze ongeveer 45 minuten in de oven zitten. Als je vindt dat het geheel nog niet gaar genoeg is kun je het er met een gerust hart wat langer inzetten. Dit recept zoete aardappel kan ideaal worden gebruikt als een bijgerecht bij een lekker stukje vlees.

Ingredients

  • 4 zoete aardappelen
  • 40 milliliter koksroom
  • bosui
  • peterselie

Methode

Stap 1

schild de aardappelen en snijd in kleine stukjes. Snijd de rest van de ingredienten ook klein

Stap 2

Gooi alles in de ovenschaal en zet een uur in oven op 180 graden

Gerechten: , Ingrediënten:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *