Loader

Zalm gegrilt

2016-11-19
  • Porties: 4
  • Voorbereidingstijd: 10m
  • Kook Tijd: 20m
  • Gereed In: 60m
Gemiddelde Beoordeling

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

0 Aantal Beoordelingen

Gerelateerde Recepten
  • aardappelen uit oven

    Geroosterde Aardappels met parmezaanse kaas

  • gegrilde kip

    Gebakken Honing Mosterd Kip

  • recept gebakken ommelet

    Gebakken ommelet

  • recept koekje havermout

    Havermouth Frambozen koek

  • taart met chocolade

    Chocolade Taart

 

Bekijk per Thema

Tapas recepten
Stamppot recepten

Wilde zalm zit bordevol eiwitten en omega 3 vetzuren – DHA en EPA – dat helpt met de hersenen, zenuwen en ontwikkeling van het oog. Als het lichaam geen omega-3-vetzuren kan maken, is de beste manier om ze te verkrijgen via het voedsel dat we eten. Bepaalde soorten zalm zijn gekweekt, daar moet je wel heel alert op zijn.

Echte zalm heeft wel vele gezonde voedingstoffen en zijn nuttig bij de behandeling van osteoartritis en andere inflammatoire gewrichtsaandoeningen. Zalm bevat kleine eiwitten genaamd bioactieve peptiden. Een met name genoemd calcitonine, is aangetoond dat het geregeld en gestabiliseerd collageensynthese in menselijke osteoartritisch kraakbeen verhoogt. Deze zalm gevonden eiwit verbetert ook de botdichtheid en sterkte. Het eten van zalm vermindert risico op depressie. De hersenen zijn 60 procent vet en de meeste daarvan zijn de omega-3 vetzuur DHA, wat essentieel is voor hersenfunctie en een gezond zenuwstelsel. Eten van zalm verhoogt cardiovasculaire gezondheid. Zalm bevat hoge niveaus van omega-3 vetten, EPA en DHA. Deze vetten zijn verantwoordelijk voor vele cardiovasculaire voordelen, zoals het verminderen van ontstekingen.

Ingredients

  • 1 pond zalm
  • 1/8 theelepel gemalen zwarte peper
  • 1/4 theelepel knoflook zout
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 1/4 kop siroop
  • 2 eetlepels sojasaus

Methode

Stap 1

In een kleine kom, meng de ahornsiroop, sojasaus, knoflook, knoflook zout en peper.

Stap 2

Leg de zalm in een ondiepe glazen ovenschaal en bedek met de ahornsiroop mengsel.

Stap 3

Dek de schaal af en marineer de zalm in de koelkast 30 minuten lang, draai een keer.

Stap 4

Verwarm de oven voor op 400 graden F (200 graden C).

Stap 5

Zet de ovenschaal in de voorverwarmde oven en bak de zalm onbedekt 20 minuten

Ingrediënten:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *