Loader

Chocolade Taart

2016-11-07
  • Yield: 1
  • Porties: 24
  • Voorbereidingstijd: 30m
  • Kook Tijd: 60m
  • Gereed In: 1:30 h
Gemiddelde Beoordeling

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

0 Aantal Beoordelingen

Gerelateerde Recepten
  • aardappelen uit oven

    Geroosterde Aardappels met parmezaanse kaas

  • zalm op rooster

    Zalm gegrilt

  • gegrilde kip

    Gebakken Honing Mosterd Kip

  • recept gebakken ommelet

    Gebakken ommelet

  • recept koekje havermout

    Havermouth Frambozen koek

 

Bekijk per Thema

Tapas recepten
Stamppot recepten

Donkere chocolade heeft voedingsstoffen die een positieve invloed kunnen hebben op je gezondheid. Uit het zaad van de cacaoboom komt een van de beste bronnen van antioxidanten op de planeet, namelijk chocolade. Studies tonen aan dat donkere chocolade de gezondheid kan verbeteren en het risico op hart-en vaatziekten kan verminderen. Donkere chocolade met een hoog cacaogehalte, is eigenlijk heel voedzaam. Het bevat een fatsoenlijk gehalte van oplosbare vezels en is vol met mineralen.

Een 100 gram pure chocolade met 70-85% cacao bevat:

11 gram vezels.
67% van de ADH voor ijzer.
58% van de ADH voor magnesium.
89% van de ADH voor koper.
98% van de ADH voor mangaan.
Het heeft ook veel kalium, fosfor, zink en selenium. Al deze voedingsstoffen zijn 600 calorieën en gematigde hoeveelheden suiker.

Een chocolade taart is misschien niet super gezond, maar bevat wel pure chocolade die dan weer de gezonde nutrienten bevat. Dit is een eenvoudig recept maar het is een rijke chocoladetaart dankzij de toevoeging van geraspte chocolade en zure room.

Ingredients

  • 1/2 kopje melk
  • 1/2 kop geraspte halfzoete chocolade
  • 1 1/2 kopjes witte suiker
  • 2 eieren
  • 3/4 kop zure room
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 eetlepel water
  • 2 kopjes cakemeel
  • 1/2 kop boter

Methode

Stap 1

Verwarm de oven voor op 350 graden F (175 graden C) en vet een 9 x 13 inch bakpan in.

Stap 2

Bestrooi bakpan met bloem

Stap 3

Rasp de chocolade. In een kleine steelpan, kook de melk en chocolade tot het mengsel een vla vormt.

Stap 4

Mix de boter of margarine en suiker, eieren en zure room .

Stap 5

Los het zuiveringszout op in het water, en voeg toe aan het botermengsel. Voeg de bloem toe en meng goed.

Stap 6

Voeg het chocolademengsel toe en mix het geheel goed.

Stap 7

Giet het mengsel in een ingevette en bebloemde 9x13 inch bakpan.

Stap 8

Bak bij 350 graden F (175 ° C) gedurende 40 minuten tot een uur.

Ingrediënten: ,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *