Havermouth Frambozen koek
2016-11-07- Keuken: Amerikaans
- Gerecht: Toetje
- Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
- Yield: 1
- Porties: 12
- Voorbereidingstijd: 15m
- Kook Tijd: 40m
- Gereed In: 55m
Gemiddelde Beoordeling
(0 / 5)
0 Aantal Beoordelingen
Gerelateerde Recepten
Rode Frambozen bevatten krachtige antioxidanten zoals vitamine C, quercetine en galluszuur die strijden tegen kanker, hart- en vaatziekten. Ze zijn rijk aan ellaginezuur, een bekende chemopreventative en er is aangetoond dat ze anti-inflammatoire eigenschappen hebben. Rode framboos ketonen worden momenteel gebruikt in Japan als een gewichtsverlies supplement. Rode framboos zaad olie is rijk aan vitamine E, omega-3 vetzuren en heeft een zonbeschermingsfactor (SPF) van 24-50.
Meer dan 40 studies tonen aan dat het eten van havermout lage cholesterol kan helpen en het risico op hart- en vaatziekten kan verminderen. 3/4 kopje havermout elke dag heeft alles dat nodig is om cholesterol te verlagen. De oplosbare vezels in haver helpen bij het verwijderen van LDL of “slechte” cholesterol, met behoud van de goede cholesterol die je lichaam nodig heeft. De oplosbare vezel in havermout absorberen een aanzienlijke hoeveelheid water die de spijsvertering aanzienlijk vertraagt. Het resultaat is dat je langer vol voelt.
Een combinatie van deze 2 gezonde ingridienten in een heerlijk toetje is dus zeker wel een goed idee. De zoete en milde smaak van de frambozen in combinatie met de vezelrijke havermout is gewoon super lekker in dit toetje die je zeker wel een keer moet proberen.
Ingredients
- 1/2 kop bruine suiker
- 1 kopje bloem
- 1/4 theelepel bakpoeder
- 1/8 theelepel zout
- 1 kopje havermout
- 1/2 kopje boter
- 3/4 kop frambozen jam
Methode
Stap 1
Verwarm de oven voor op 350 graden F (175 graden C). Vet een 8 inch vierkante pan, en lijn met ingevet folie.
Stap 2
Mix de bruine suiker, bloem, bakpoeder, zout en havermout. Wrijf het mengsel met de boter met uw handen tot een kruimelig mengsel. Druk 2 kopjes van het mengsel in de bodem van de voorbereide pan.
Stap 3
Spreid de jam tot op 1/4 inch van de rand. Strooi de rest van kruimel mengsel over de jam en druk het lichtjes in de jam.
Stap 4
Bak gedurende 35 tot 40 minuten in de voor verwarmde oven tot het licht gebruind is. Laat afkoelen voordat je het snijdt.