Loader

Gebakken ommelet

2016-11-07
  • Porties: 6
  • Voorbereidingstijd: 15m
  • Kook Tijd: 60m
  • Gereed In: 1:15 h
Gemiddelde Beoordeling

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

0 Aantal Beoordelingen

Gerelateerde Recepten
  • aardappelen uit oven

    Geroosterde Aardappels met parmezaanse kaas

  • zalm op rooster

    Zalm gegrilt

  • gegrilde kip

    Gebakken Honing Mosterd Kip

  • recept koekje havermout

    Havermouth Frambozen koek

  • taart met chocolade

    Chocolade Taart

 

Bekijk per Thema

Tapas recepten
Stamppot recepten

Eieren zijn een gezonde voedingstof en zowel het witte gedeelte en eigeel zijn rijk aan voedingsstoffen – eiwitten, vitaminen en mineralen. De dooier heeft oplosbare vitaminen en essentiële vetzuren. Eieren zijn een belangrijk en veelzijdig ingrediënt voor het koken, hun specifieke chemische samenstelling is letterlijk de lijm van vele belangrijke bak recepten.
Sinds de domesticatie van de kip, eten de mensen eieren. Als een lange tijd was dit symbool van vruchtbaarheid en wedergeboorte, maar nu heeft het ei haar plaats gevonden in zowel religieuze als culinaire geschiedenis. In het christendom is het symbool van de versierde ei synoniem met Pasen geworden.

Eieren zijn een goede bron van goedkope, hoogwaardige eiwitten. Meer dan de helft van het eiwit van een ei wordt gevonden in het eiwit samen met vitamine B2 en lagere hoeveelheden vetten en cholesterol. Het wit is een rijke bron van selenium, vitamine D, B6, B12 en mineralen zoals zink, ijzer en koper. Eidooiers bevatten meer calorieën en vet. Zij zijn de bron van cholesterol, vet oplosbare vitaminen A, D, E en K en lecithine. Eieren worden vooral bij het ontbijt heel vaak gebruikt en de recepten om ei te maken als ontbijt zijn zo divers, dat je wel altijd iets anders op tafel zet. Hier een gemakkelijk te bereiden recept van ei ommelet.

Ingredients

  • 1/4 kop gehakte groene ui
  • 1 scheutje hete pepersaus, of naar smaak
  • 1 snufje zout
  • 2 kopjes melk
  • 8 eieren
  • 1 kopje blokjes gekookte ham
  • 1 1/2 pond Cheddar kaas gesneden en versnipperd
  • 1/2 (1 pond) brood

Methode

Stap 1

Verwarm de oven voor op 350 graden F (175 graden C). Vet een 9x13 inch bakpan in.

Stap 2

Leg de helft van de blokjes brood op de bodem van de bakpan.

Stap 3

Bestrooi met de helft van de ham en dan de helft van de kaas.

Stap 4

In een grote kom, Klop de eieren, melk, zout, hete saus en groene uien samen. Giet het eimengsel in de pan.

Stap 5

Plaats de pan op de bakplaat in de oven.

Stap 6

Giet het water in de bakplaat en bak 60 minuten lang, of totdat de eieren gaar zijn.

Ingrediënten:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *