Aardappel schotel simpel
2017-01-13- Keuken: Surinaamse recepten
- Gerecht: Bijgerecht, Hoofdgerecht
- Moeilijkheidsgraad: Beginner
- Porties: 8
- Voorbereidingstijd: 60m
- Kook Tijd: 45m
- Gereed In: 1:20 h
Gemiddelde Beoordeling
(0 / 5)
0 Aantal Beoordelingen
Gerelateerde Recepten
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Aardappel schotel
500 gram
Heb je geen zin in allerdaags eten? of wil je iets speciaals bereiden voor een romatisch diner of familie pick-nick. Deze schotel is heel simpel te bereiden en makkelijk op te volgen. Verder kun je alle ingredienten vervangen met wat jij lekker vindt. Wees gewoon creatief en voeg alles bij wat je lust. Ook voor peuters is dit heel lekker en je kunt ook groenten in toevoegen. Gezellig bakken en koken met veel liefde. Aardappel kun je ook vervangen met Lasagna bladen.
Ingredients
- 1 kg aardappel
- 1 A4 ovenschaal
- 500 gram gehakt
- 3 plakken ham
- 4 plakken kaas
- 100 ml melk
- 1 ei en 1 ui
- 1 takje selderij
- 1 teentje knoflook en paprika poeder
Methode
Stap 1
1 Aardappels bereiden. Snij de aardappel in schijfjes. En kook deze halfgaar in heet water met een beetje zout. Laat de aardappel schijfjes uitlekken.
Stap 2
2.Gehakt bereiden. Leg het gehakt in met zout, peper en nootmuskaat. Bak in een pan het gehakt aan in de olie. Voeg ui, knoflook, tomaten pasta, selderij en paprika poeder toe en laat dit circa 20 minuten rustig koken.
Stap 3
3.Schotel bakken. Verwarm de oven voor op 175 °C. Verdeel de helft van de aardappel schijfjes over de bodem van de beboterde ovenschaal. Verdeel hierover het gehakt daarna ham en kaas dek het af met de rest van de aardappel schijfjes. Klop een mix van melk, ei en boter en gooi deze over het geheel. Strooi geraspte kaas over het geheel. Zet de schotel voor circa 1 uur in de oven.