Gerechten Van Ingrediënten tomatenpuree
Antroewa zoutvlees en gerookte kip
Antroewa zoutvlees en gerookte kip De antruwa (Solanum macrocarpon) is een plant uit de nachtschadefamilie (Solanaceae). De soort is nauw verwant aan de aubergine (Solanum melongena). Antroewa is bitter en wordt als zijgroente bereidt of op azijn gezet voor een heerlijke moksie alesi. In dit artikel gaan wij de antroewa ...
Lees meerBruinen Bonen mix
Bruinen Bonen mix Surinaamse bruine bonen is overheerlijk. Wil jij ook weten hoe ik mijn overheerlijke bruinen bonen maak? Hier vind je de geheimen voor een heerlijk Surinaamse bruine bonen recept. Het geheime ingrediënt voor een overheerlijke maaltijd is en blijft “liefde”. Bruine bonen is heerlijk met rijst maar ook ...
Lees meerAardappel schotel simpel
Heb je geen zin in allerdaags eten? of wil je iets speciaals bereiden voor een romatisch diner of familie pick-nick. Deze schotel is heel simpel te bereiden en makkelijk op te volgen. Verder kun je alle ingredienten vervangen met wat jij lekker vindt. Wees gewoon creatief en voeg alles bij ...
Lees meerGevulde sopropo met kipgehakt
Gevulde Sopropo met kipgehakt Sopropo is een populaire Surinaamse groenten en smaakt een beetje bitter. Je kunt kiezen om gevulde Sopropo met zoutvlees, zoute vis, gerookte kip of gerookte vis te maken. Je kunt de sopropo uithollen, vullen met gehakt en daarna stoven in een sausje. Dit gevulde sopropo met ...
Lees meerSurinaamse pom
Sinds ik drie jaar ben help ik mijn moeder met het bereiden van onze traditionele pom. Pom maakten wij op de meeste feesten en verjaardagen. Pom is een gedeelte van ons cultuur geworden. Door de verschillende cutuur invloeden door de jaren heen is dit joods gerecht blijven steken in de ...
Lees meerChili Rellenos Casserole
Ovenschotels in de Verenigde Staten en West-Europa bestaan meestal uit stukken vlees (zoals kip) of vis (zoals tonijn), verschillende gehakte groenten, zetmeelrijke bindmiddel zoals meel, rijst, aardappel of pasta en vaak een knapperige of cheesy topping. Stoofschotels zijn meestal langzaam gekookt in de oven en kunnen worden bediend als hoofdgerecht ...
Lees meerGehaktbrood recept
Gehaktbrood is erg lekker en simpel om te maken. Dit komt vooral omdat je er nadat je de vorm hebt gemaakt je er geen omkijken meer naar hebt. Dit is handig omdat je dan vervolgens kunt kijken naar andere dingen die je misschien nog kunt klaarmaken zoals krieltjes uit de ...
Lees meerStoofvlees recept
Stoofvlees is natuurlijk erg Hollands, maar dat hoeft niet te betekenen dat het stoofvlees alleen maar op een Nederlandse manier bereid kan worden! In dit heerlijk stoofvlees recept worden er verschillende keukens samengevoegd, en dat maakt dit stoofvlees recept zo lekker! Deze runderstoofpot met rode peper is erg lekker. Er ...
Lees meer