Gehaktbrood recept
2015-04-22- Keuken: Nederlands
- Gerecht: Hoofdgerecht
- Moeilijkheidsgraad: Beginner
- Porties: 4
- Gereed In: 1:10 h
Gemiddelde Beoordeling
(5 / 5)
1 Aantal Beoordelingen
Gerelateerde Recepten
Gehaktbrood is erg lekker en simpel om te maken. Dit komt vooral omdat je er nadat je de vorm hebt gemaakt je er geen omkijken meer naar hebt. Dit is handig omdat je dan vervolgens kunt kijken naar andere dingen die je misschien nog kunt klaarmaken zoals krieltjes uit de oven. Wil je het lekkerste gehakt brood maken, gebruik dan ons gehaktbrood recept.
Ons gehaktbrood recept is vrij zwaar
Echter is gehaktbrood altijd al vrij zwaar, dus hoeft de rest van de maaltijd niet nog erg uitgebreid te zijn. Lekker erbij is een lekkere bak sla en misschien wat aardappels. Dit kan in elke vorm zijn, puree, patat, wat dan ook!
Er zijn heel erg veel manieren waarop je gehaktbrood kunt maken, dit recept is de basis van de meeste gehaktbroden en is daarom handig om eerst onder de knie te krijgen.
Ingredients
- 450 gram rundergehakt
- 2 ei
- 200 gram ontbijtspek
- 5 sneetjes witbrood
- 2 uien
- 2 tenen knoflook
- 100 gram boter
Methode
Stap 1
Verwarm de over voor op een temperatuur van 180 graden celcius.
Stap 2
De bakvorm hoeft niet ingevet te worden aangezien het gehaktbrood wordt ingepakt met ontbijtspek. Dit spek is al vet genoeg waardoor het gehaktbrood niet aan de bakvorm zal vastplakken.
Stap 3
Fruit de knoflook met de uien.
Stap 4
Meng het knoflookmengsel met het gehakt samen in een grote bak. Voeg hieraan de gesnipperde witte boterhammen toe. Voeg ook flink wat peper en zout toe.
Stap 5
Leg in het cakeblik de plakken spek, zodat je het gehakt in de spek kan doen. Dit kan je doen door de plakken spek in de breedte te leggen, zodat een deel van het spek buiten het blik hangt. Dit gedeelte is dan makkelijk zo te vouwen dat het gehakt volledig wordt ingepakt door het spek.
Stap 6
Als dit is gebeurd zet je het gehaktbrood in de voorverwarmde oven en laat je het hier 50 minuten in staan.