Krieltjes uit de oven
2015-04-22- Keuken: Nederlands
- Gerecht: Bijgerecht
- Moeilijkheidsgraad: Beginner
- Porties: 4
- Voorbereidingstijd: 40m
Gemiddelde Beoordeling
(4.3 / 5)
7 Aantal Beoordelingen
Gerelateerde Recepten
Krieltjes uit de oven zijn erg lekker. Het is wel belangrijk dat ze goed gaar worden. Daarom koken mensen ze eerst een aantal minuten in kokend water. Als je dit doet weet je zeker dat de krieltjes smelten in je mond, met een krokant korstje.
Er zijn een aantal dingen die perfect passen bij krieltjes uit de oven. Zo weet je zeker dat een takje rozemarijn en een paar teentjes knoflook nooit misstaan bij een lekker recept!
Zoals gezegd kun je de aardappelblokjes, of krieltjes het best eerst koken. Dit hoeft niet heel lang te zijn. Wat belangrijk is is dat de krieltjes nadat ze zijn gekookt droog moeten zijn voordat ze in de oven gaan. Anders verpest je de knoflook en de rozemarijn.
Je kunt de krieltjes alleen met de rozemarijn en de knoflook in een ovenschool doen, maar je kunt ook stukken kip hierbij liggen. Hierdoor krijgen de aardappeltjes een heerlijke smaak.
Ingredients
- 600 gram krieltjes
- 2 takjes rozemarijn
- 6 teentjes knoflook
Methode
Stap 1
Gooi de krieltjes in een grote pan met water en voeg voldoende zout toe. Breng het geheel aan de kook. Als alles kookt laat je het nog een minuutje of 2 koken. Hierna gelijk afgieten. Verwarm de oven alvast voor op 220 graden
Stap 2
Sla de 6 teentjes knoflook plat. Pel ze echter niet. Hierdoor kan veel smaak verloren gaan.
Stap 3
Vet je ovenschaal in met wat olijfolie. Gooi hier vervolgens de krieltjes in. Kruimel de blaadje rozemarijn. Dit kan je bijvoorbeeld doen in een vijzel. Gooi dit vervolgens samen met de knoflook in de ovenschaal.
Stap 4
Schud alles goed door elkaar en zet de ovenschaal 25 minuten in de oven. Roer regelmatig alles door elkaar. De krieltjes zijn goed als ze lekker krokant zijn.