Loader

Bruinen Bonen mix

2017-01-13
  • Porties: 4
  • Voorbereidingstijd: 20m
  • Kook Tijd: 30m
  • Gereed In: 60m
Gemiddelde Beoordeling

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

0 Aantal Beoordelingen

 

Bekijk per Thema

Tapas recepten
Stamppot recepten

Bruinen Bonen mix

Surinaamse bruine bonen is overheerlijk. Wil jij ook weten hoe ik mijn overheerlijke bruinen bonen maak? Hier vind je de geheimen voor een heerlijk Surinaamse bruine bonen recept.  Het geheime ingrediënt voor een overheerlijke maaltijd is en blijft “liefde”. Bruine bonen is heerlijk met rijst maar ook zonder rijst kan het gegeten worden. Je kan zelf  bepalen als je met veel saus of met weinig saus wilt maken. Voor meer saus kun je tijdens het koken meer water toevoegen.

Ingredients

  • 1 blik - Bruine bonen
  • 500 gram gerookte kip
  • 200 gram soepvlees rund
  • 250gr – Zoutvlees
  • 1 Ui fijn gesneden
  • 2 Tomaten zonder pit
  • 2 eetlepels Ketchup
  • 2 teentjes Knoflook fijn gesneden
  • 2 kippenblokjes
  • 1 eetlepels Suiker
  • 1 takje Selderij
  • 5 Pigmentkorrels (lontai)
  • 3 Laurierblaadjes
  • 2 eetlepels zonnebloem olie
  • 1 Madam Janet peper

Methode

Stap 1

Stap 1: vlees voorbereiden. De gerookte kip en soepvlees wassen met heet water en azijn en laten uitlekken Het zoutvlees uitkoken voor 30 minuten en in stukken snijden. In de hete olie de gesnipperde ui, geperste knoflook , zoutvlees en gerookte kip meebakken. Voeg de kleingesneden tomaten en 2 eetlepels tomatenketchup toe. Laat dit 5 minuten door bakken op een laagpitje.

Stap 2

Stap 2: Bonen zacht koken. 1 liter water aan de kook brengen met de bruinenbonen, soepvlees, pigmentkorrels en laurierblad.

Stap 3

De gebakken zoutvlees en gerookte kip en olie toevoegen aan de kokende pot bruinen bonen, daarna kippenblokjes, suiker, selderij en de verse peper erbij doen. Goed omscheppen en 30 minuten laten koken totdat de saus dik is. Serveer met een kom bruine bonen met 1 scheprijst.

Ingrediënten: , , ,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *