Chili Rellenos Casserole

  • Porties: 6
  • Bereidingstijd: 15M
  • Kook tijd: 45M
  • Klaar in: 60M

Ovenschotels in de Verenigde Staten en West-Europa bestaan meestal uit stukken vlees (zoals kip) of vis (zoals tonijn), verschillende gehakte groenten, zetmeelrijke bindmiddel zoals meel, rijst, aardappel of pasta en vaak een knapperige of cheesy topping. Stoofschotels zijn meestal langzaam gekookt in de oven en kunnen worden bediend als hoofdgerecht of bijgerecht. Ook kunnen ze worden gepresenteerd in de schaal waarin ze werden gekookt. In het Verenigd Koninkrijk, Australië en Nieuw-Zeeland, is een braadpan vernoemd naar de schotel, in plaats van de inhoud ervan. Stoofschotels in deze landen zijn zeer vergelijkbaar met stoofschotels in Nederland. Stoofschotels omvatten ragout, hotpot, cassoulet, tajine, moussaka, lasagne, shepherd’s pie, gratin, rijst of macaroni timballo en karbonade.

Dit recept voor Chili Rellenos schotel is zeer eenvoudig te bereiden en is vol met smaak. Zeer geschikt voor een drukke week ‘s nachts, en goed genoeg voor het gezin.

Ingredienten

  • 2 blikjes hele groene chili pepers
  • 1 blik tomatensaus
  • 2 eetlepels bloem
  • 8 ons Monterey Jack kaas,
  • 8 ounces Longhorn of Cheddar kaas
  • 2 eieren, losgeklopt
  • 1 blik gecondenseerde melk

Methode

Stap1

Verwarm de oven voor op 350 graden F (175 graden C). Spuit een 9x13-inch ovenschaal met kook spray.

Stap2

Leg de helft van de chilipepers gelijkmatig in de bodem van de ovenschaal. Bestrooi met de helft van de Jack en Cheddar kaas, en bedek met de resterende chilipepers.

Stap3

In een kom, meng de eieren, melk, en meel, en giet over de Spaanse pepers.

Stap4

Bak in de voorverwarmde oven gedurende 25 minuten. Haal uit de oven, giet tomatensaus gelijkmatig over de top en bak nog eens 15 minuten.

Stap5

Bestrooi met de rest van Jack en Cheddar kaas, en serveer.


Ingredienten: , ,
Gemiddelde beoordeling

(0 / 5)

0 5 0
Beoordeel dit recept

0 mensen beoordeel dit recept

Gerelateerde recepten
  • Pork Steak

  • Lasagna

  • Pesto Kip Florentine

  • Kip Spinazie Pesto Pasta

  • Geroosterde kalkoen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

/* */