Chili Rellenos Casserole
2016-11-08- Keuken: Italiaans
- Gerecht: Hoofdgerecht
- Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
- Porties: 6
- Voorbereidingstijd: 15m
- Kook Tijd: 45m
- Gereed In: 60m
Gemiddelde Beoordeling
(0 / 5)
0 Aantal Beoordelingen
Gerelateerde Recepten
Ovenschotels in de Verenigde Staten en West-Europa bestaan meestal uit stukken vlees (zoals kip) of vis (zoals tonijn), verschillende gehakte groenten, zetmeelrijke bindmiddel zoals meel, rijst, aardappel of pasta en vaak een knapperige of cheesy topping. Stoofschotels zijn meestal langzaam gekookt in de oven en kunnen worden bediend als hoofdgerecht of bijgerecht. Ook kunnen ze worden gepresenteerd in de schaal waarin ze werden gekookt. In het Verenigd Koninkrijk, Australië en Nieuw-Zeeland, is een braadpan vernoemd naar de schotel, in plaats van de inhoud ervan. Stoofschotels in deze landen zijn zeer vergelijkbaar met stoofschotels in Nederland. Stoofschotels omvatten ragout, hotpot, cassoulet, tajine, moussaka, lasagne, shepherd’s pie, gratin, rijst of macaroni timballo en karbonade.
Dit recept voor Chili Rellenos schotel is zeer eenvoudig te bereiden en is vol met smaak. Zeer geschikt voor een drukke week ’s nachts, en goed genoeg voor het gezin.
Ingredients
- 2 blikjes hele groene chili pepers
- 1 blik tomatensaus
- 2 eetlepels bloem
- 8 ons Monterey Jack kaas,
- 8 ounces Longhorn of Cheddar kaas
- 2 eieren, losgeklopt
- 1 blik gecondenseerde melk
Methode
Stap 1
Verwarm de oven voor op 350 graden F (175 graden C). Spuit een 9x13-inch ovenschaal met kook spray.
Stap 2
Leg de helft van de chilipepers gelijkmatig in de bodem van de ovenschaal. Bestrooi met de helft van de Jack en Cheddar kaas, en bedek met de resterende chilipepers.
Stap 3
In een kom, meng de eieren, melk, en meel, en giet over de Spaanse pepers.
Stap 4
Bak in de voorverwarmde oven gedurende 25 minuten. Haal uit de oven, giet tomatensaus gelijkmatig over de top en bak nog eens 15 minuten.
Stap 5
Bestrooi met de rest van Jack en Cheddar kaas, en serveer.