Loader

Stoofvlees recept

2015-04-22
  • Porties: 4
  • Voorbereidingstijd: 30m
  • Kook Tijd: 2:00 h
  • Gereed In: 2:30 h
Gemiddelde Beoordeling

forkforkforkforkfork (4 / 5)

4 5 2
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

2 Aantal Beoordelingen

Gerelateerde Recepten
  • Bloemkool Recept

  • Pannenkoek Recept

  • Stoofperen Recept

  • Boerenkool Recept

  • Recept Rode Kool

 

Bekijk per Thema

Tapas recepten
Stamppot recepten

Stoofvlees is natuurlijk erg Hollands, maar dat hoeft niet te betekenen dat het stoofvlees alleen maar op een Nederlandse manier bereid kan worden! In dit heerlijk stoofvlees recept worden er verschillende keukens samengevoegd, en dat maakt dit stoofvlees recept zo lekker!

Deze runderstoofpot met rode peper is erg lekker. Er zit heel veel in deze stoofpot, genoeg groente en vlees in ieder geval! Het is wel lekker om deze runderstoofpot te serveren met bijvoorbeeld een lekkere aardappelpuree.

Wat is belangrijk met dit stoofvlees recept?

Het belangrijke van een stoofpot is het feit dat het vlees lang op het vuur moet staan. Probeer dit dus niet te overhaasten, een stoofpot is het beste als hij minstens twee uur op het vuur staat te stoven! Neem de tijd, en geniet van het feit dat het stoofvlees steeds lekkerder wordt, na twee uur kan het grote genieten beginnen.

Ingredients

  • 1 kilo runderlappen
  • 50 gram boter
  • 150 gram tomatenpuree
  • 2 runder bouillontabletten
  • 4 uien
  • 2 rode pepers
  • 150 ml rodewijnazijn
  • 1 rode paprika

Methode

Stap 1

Snijd het vlees in stukken. Zet vervolgens een braadpan op het vuur en bak hierin de boter. Als de boter is gesmolten kun je het vlees hierin bruin bakken. Gooi de tomatenpuree in de pan en zet vervolgens het vlees onder water. Voeg de bouillon toe en breng alles aan de kook. Laat dit alles 2 uur lang doorkoken.

Stap 2

Snijd de uien zo klein mogelijk. Doe dit ook met de rode peper. Je kunt zelf kiezen of je de peper met of zonder pitjes in de stoofpot gooit. 2 rode pepers met pitjes maakt het wel erg scherp. Doe dit alles in een bakje samen met de rode wijnazijn. Je kunt wat suiker toevoegen naar eigen smaak.

Stap 3

Als de runderstoofpot klaar is voeg je het pepermengseltje door de stoofpot, en het gerecht is klaar!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *