Lekkerste okersoep
2017-01-13- Keuken: Surinaamse recepten
- Gerecht: Hoofdgerecht, Soep
- Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
- Porties: 4
- Voorbereidingstijd: 45m
- Kook Tijd: 20m
- Gereed In: 40m
Gemiddelde Beoordeling
(0 / 5)
0 Aantal Beoordelingen
Gerelateerde Recepten
Okersoep is een soep die als hoofdmaaltijd wordt gegeten. Je kunt okers op vele manieren klaarmaken: ze worden gestoofd en gekookt. Je kunt hem zelfs rauw eten, bijvoorbeeld in de salade. De zachte, pittige smaak van oker combineert goed met tomaat, knoflook en ui. Je kunt ze in stukjes snijden en bereiden, maar de grote exemplaren worden vaak in zijn geheel klaargemaakt en gevuld. Verder kun je ook een heerlijke soep maken van jonge okers.
Ingredients
- 300 gram soepvlees kip
- 200 gr zoutvlees zonderbeen
- 200 gram droge vis
- 8 okers
- 6 takjes tayerblad
- 4 antroewas
- 1 peper
- 1 selderij
- 1 ui
- 2 kippen blokjes
- 4 pigmentkorrels
Methode
Stap 1
tap 1 voorbereiding Was het zoutvlees en kook het uit. Snij daarna de zoutvlees in bokjes. Was de kip met azijn en snij in stukken . Week de droge vis in heet water en haal de graten en vellen eraf en laat deze uitlekken. Snij de uien in ringen en de selderij in grove stukken. De okers schoonwassen met een keuken borsteltje de top verwijderen daarna in schijfjes snijden. De antroewa’s was je en daar haal je ook het kroontje vanaf. De tajerblad verwijder je de stengel en was je de bladeren goed.
Stap 2
Stap 2 Bouillon maken Kook in een soeppot 2 liter water, daarin doe je de kip, droge vis en de zoutvlees , 4 pimentkorrels, de soepgroenten, ui, 2 bouillonblokjes. Na 15 minuten de okers en de antroewa’s toevoegen. Laat dit nu lekker koken op halfzacht vuur ongeveer 10minuten en als laatst de tayerblad toevoegen en na 5 minuten is de soep klaar.