Gecarameliseerde kippenvleugeltjes
2016-11-01- Keuken: Amerikaans
- Gerecht: Bijgerecht
- Moeilijkheidsgraad: Beginner
- Porties: 4
- Voorbereidingstijd: 1:30 h
- Gereed In: 1:30 h
Gemiddelde Beoordeling
(0 / 5)
0 Aantal Beoordelingen
Gerelateerde Recepten
Deze Gecarameliseerde kippenvleugeltjes zijn een goede keus als overheerlijke en snapperige snack. Ze zijn zoet en plakkerig als snoep! Serveer de Gecarameliseerde kippenvleugeltjes als hoofdgerecht met rijst. Het recept voor Gecarameliseerde kippenvleugeltjes is super makkelijk. De vleugeltjes zijn heerlijk als tussendoor en hoofdgerecht.
Gecarameliseerde kippenvleugeltjes bereidingstips
Om deze vleugeltjes met succes te maken is het belangrijk dat je de kip een dag van te voren laat intrekken. Dit zal de smaak van de kip verhogen.
Ingredients
- 1 1/2 kopjes honing
- 6 eetlepels sojasaus
- 2 teentjes knoflook
- 2 pond kippenvleugeltjes
Methode
Stap 1
Verhit de honing, sojasaus, en knoflook in een pan en breng aan de kook.
Stap 2
Plaats de vleugels op de bodem van een 9 x 13 inch bakblik en giet de honing mengsel over de kip en marineer het. Dek af met folie en laat het in de koelkast voor een paar uur of 'tot de volgende dag
Stap 3
Bak de vleugels in de oven op 375 graden F (190 graden C) gedurende 1 uur. Dek de bakblik wel af met folie. Draai de vleugels na 1/2 uur.
Stap 4
Verwijder de folie deksel en bak gedurende 15 minuten. Haal de vleugels uit de saus en bak op een rek voor nogeens 10 minuten. Draai de vleugels, en bak nog 10 minuten.