Loader

Harira soep

2015-11-12
Gemiddelde Beoordeling

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

0 Aantal Beoordelingen

Gerelateerde Recepten
  • Groentesoep maken

  • Erwtensoep maken

  • couscous feta recept

    Couscous salade feta

  • hartige taart marokkaans

    Pastilla kip

  • surinaamse soep

    Surinaamse pindasoep recept

 

Bekijk per Thema

Tapas recepten
Stamppot recepten

De Ramadan is een belangrijke periode in het jaar voor veel Marokkanen. Pas als de zon ’s avonds onder is gegaan, mag er weer gegeten en gedronken worden. Eén van de gerechten die dan ’s avonds veel gegeten wordt, is de harira soep. Deze soep is een typische Marokkaanse soep. De Harira soep bestaat onder andere uit linzen, kikererwten en vlees waardoor deze niet alleen erg lekker is maar ook nog eens zeer voetzaam. Kortom een rijk gevulde soep die zeker vult. Dit is ook de reden dat veel mensen hem tijdens de Radam eten.

Harira soep recept

Het maken van een Harira soep klinkt heel lastig, maar eigenlijk valt dat best mee. Het enige wat je moet doen is er voor zorgen dat je de juiste ingrediënten in huis haalt en ons recept stap voor stap opvolgt. Doe je dit dan maak je een heerlijke soep klaar.

Lamsvlees

Wil je echt voor kwaliteit gaan kies dan voor lamsvlees om toe te voegen aan je soep. Dit vlees is super mals, smaakt heerlijk en vaak nog erg betaalbaar ook. Kijk eens verder voor dit vlees dan je standaard supermarkt maar ga bijvoorbeeld naar de halal slager, ze zullen je voorzien van een heerlijk stuk vlees tegen een zeer scherpe prijs.

 

 

Ingredients

  • 1/2 kom kikkererwten 
  • 1/2 kom linzen 
  • 200 g mals vlees in kleine stukjes gesneden 
  • 1 klein fijngesnipperd ajuin 
  • 4 theelepels olie 
  • 1 kleine kom fijngehakt selderij 
  • 500 g geraspte tomaten 
  • Zout
  • 1 theelepel zwarte peper 
  • 1 theelepel gemberpoeder 
  • Een snufje Marokkaanse saffraan (kleurstof)
  • 1 kaneelstokje
  • 2 liter water
  • 1 kleine kom gemalen gerst 
  • 1,5 theelepel tomatenpuree 
  • 1 kleine kom fijngehakt peterselie en koriander

Methode

Stap 1

Zorg ervoor dat de linzen en de kikkererwten een hele nacht in water weken. Pel vervolgens de kikkererwten.

Stap 2

Voeg de linzen, de gepelde kikkererwten, de olie, het vlees, de ajuin en de selderij in een snelkoker. Zet dit op een zacht vuurtje totdat het vlees mooi goudbruin is. Roer af en toe zachtjes er door heen.

Stap 3

Vul vervolgens de snelkoker ook met geraspte tomaten, zout en peper (volgens eigen smaak), de gemberpoeder, de saffraan en het kaneelstokje.

Stap 4

Voeg tenslotte het water toe en sluit de snelkoker. Vervolgens dient het ongeveer 30 minuten te koken. Controleer aan het einde van de 30 minuten of de kikkererwten en het vlees zacht zijn.

Stap 5

Open de snelkoker en haal het kaneelstokje weg

Stap 6

Voeg de gemalen gerst, tomatenpuree, koriander en peterselie toe. Laat dit vervolgens nog eens ongeveer 15 minuten koken.

Gerechten:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *