Harira soep
2015-11-12- Keuken: Marokkaanse recepten
- Gerecht: Soep
- Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
Gemiddelde Beoordeling
(0 / 5)
0 Aantal Beoordelingen
Gerelateerde Recepten
De Ramadan is een belangrijke periode in het jaar voor veel Marokkanen. Pas als de zon ’s avonds onder is gegaan, mag er weer gegeten en gedronken worden. Eén van de gerechten die dan ’s avonds veel gegeten wordt, is de harira soep. Deze soep is een typische Marokkaanse soep. De Harira soep bestaat onder andere uit linzen, kikererwten en vlees waardoor deze niet alleen erg lekker is maar ook nog eens zeer voetzaam. Kortom een rijk gevulde soep die zeker vult. Dit is ook de reden dat veel mensen hem tijdens de Radam eten.
Harira soep recept
Het maken van een Harira soep klinkt heel lastig, maar eigenlijk valt dat best mee. Het enige wat je moet doen is er voor zorgen dat je de juiste ingrediënten in huis haalt en ons recept stap voor stap opvolgt. Doe je dit dan maak je een heerlijke soep klaar.
Lamsvlees
Wil je echt voor kwaliteit gaan kies dan voor lamsvlees om toe te voegen aan je soep. Dit vlees is super mals, smaakt heerlijk en vaak nog erg betaalbaar ook. Kijk eens verder voor dit vlees dan je standaard supermarkt maar ga bijvoorbeeld naar de halal slager, ze zullen je voorzien van een heerlijk stuk vlees tegen een zeer scherpe prijs.
Ingredients
- 1/2 kom kikkererwten
- 1/2 kom linzen
- 200 g mals vlees in kleine stukjes gesneden
- 1 klein fijngesnipperd ajuin
- 4 theelepels olie
- 1 kleine kom fijngehakt selderij
- 500 g geraspte tomaten
- Zout
- 1 theelepel zwarte peper
- 1 theelepel gemberpoeder
- Een snufje Marokkaanse saffraan (kleurstof)
- 1 kaneelstokje
- 2 liter water
- 1 kleine kom gemalen gerst
- 1,5 theelepel tomatenpuree
- 1 kleine kom fijngehakt peterselie en koriander
Methode
Stap 1
Zorg ervoor dat de linzen en de kikkererwten een hele nacht in water weken. Pel vervolgens de kikkererwten.
Stap 2
Voeg de linzen, de gepelde kikkererwten, de olie, het vlees, de ajuin en de selderij in een snelkoker. Zet dit op een zacht vuurtje totdat het vlees mooi goudbruin is. Roer af en toe zachtjes er door heen.
Stap 3
Vul vervolgens de snelkoker ook met geraspte tomaten, zout en peper (volgens eigen smaak), de gemberpoeder, de saffraan en het kaneelstokje.
Stap 4
Voeg tenslotte het water toe en sluit de snelkoker. Vervolgens dient het ongeveer 30 minuten te koken. Controleer aan het einde van de 30 minuten of de kikkererwten en het vlees zacht zijn.
Stap 5
Open de snelkoker en haal het kaneelstokje weg
Stap 6
Voeg de gemalen gerst, tomatenpuree, koriander en peterselie toe. Laat dit vervolgens nog eens ongeveer 15 minuten koken.