Erwtensoep maken

  • Porties: 4
  • Bereidingstijd: 20M
  • Kook tijd: 60M
  • Klaar in: 1:20 h

Een heerlijk recept voor oma’s heerlijke erwtensoep.

Erwtensoep is een oerhollands recept. Erwtensoep maken is allemaal niet heel erg moeilijk. Het kost echter wel veel tijd voordat het allemaal op tafel staat. Het moet lang op het vuur staan voordat het klaar is. Maar het resultaat is altijd heerlijk. Een lekkere voedzame maaltijd, die bovendien heel erg vult.

Wat er allemaal moet gebeuren bij het erwtensoep maken. Om te beginnen moet je natuurlijk een goede grote pan hebben. Er moet ook aardig wat in huis gehaald worden. Veel vlees, en, natuurlijk, veel erwten. Om te beginnen heb je voor 4 personen 2 grote ribkarbonades nodig. Deze ribkarbonades moeten gelijk, voordat er iets mee is gebeurd, de pan in worden gegooid. Samen met anderhalve liter water en 300 gram spliterwten.

Breng dit allemaal op smaak met wat zout, peper en een paar laurierbladeren. Breng dit geheel aan de kook en laat vervolgens ongeveer 20 à 30 minuten koken. Snijd ondertussen 1 knolselderij, 2 dunne preien, en 25 gram selderij fijn. De knolselderij moet in blokjes worden gesneden en worden schoongemaakt.  Haal dan de karbonades uit de pan en verwijder de botten. Gooi de groenten en het vlees allemaal bij de rest in de pan en laat dit allemaal nog een half uur koken.

Wat natuurlijk niet mag ontbreken is de rookworst. Kook de rookworst en snijd deze in stukjes. Voeg deze vervolgens toe aan de erwtensoep. Zo zie je, een erwtensoep maken is helemaal niet zo moeilijk!

Serveer met roggebrood met spek!


Recept type: Ingredienten:
Gemiddelde beoordeling

(0 / 5)

0 5 0
Beoordeel dit recept

0 mensen beoordeel dit recept

Gerelateerde recepten
  • kalkoen salade

  • Spruitjes

  • Knoflook Fried Chicken Brown Rice

  • Toast met heerlijke romige eieren

  • Zelf brood bakken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

/* */