Surinaamse pindasoep recept
2015-11-16- Keuken: Surinaamse recepten
- Gerecht: Soep
- Moeilijkheidsgraad: Beginner
Gemiddelde Beoordeling
(0 / 5)
0 Aantal Beoordelingen
Gerelateerde Recepten
In Nederland zijn tomatensoep, kippensoep en erwtensoep de meest gegeten soepen. Suriname heeft hier zijn eigen variant op; de pindasoep.Een kenmerk van deze Surinaamse soep is dat deze behoorlijk pittig en sterk kan zijn. De belangrijkste ingrediënten zijn de pinda’s en de aardappelen.
Naast de Surinaamse keuken is deze soep bekend uit de Indonesische en Afrikaanse keuken.
Varianten op de pindasoep
Van de soep zijn zeer veel varianten. Hieronder staat het recept van eigenlijk een basic pindasoep. Eventuele toevoegingen kunnen er naar eigen smaak aan toe worden gevoegd! Denk hierbij aan bijvoorbeeld lekkere kleine stukjes kip of frisse groenten.
Ingredients
- 2 teentjes knoflook
- 1 ui
- 1500 ml water
- 2 groentebouillon tabletten
- 1 pot surinaamse pindakaas
- Scheutje ketjap
- 1 rode paprika
- 3 aardappels (vastkokend)
- Snufje piment, gemalen
- 4 eetlepel ongezouten pinda’s + voor de garnering
- Paar takjes verse selderij, fijngehakt
- 1 eetlepel olijfolie
Methode
Stap 1
Snijd de knoflook en uien en bak deze licht bruin.
Stap 2
Snijd de paprika in blokjes en bak deze ook even mee.
Stap 3
Giet er water bij en breng dit geheel aan de kook.
Stap 4
Voeg de bouillontabletten, de piment en de selderij toe.
Stap 5
Snijd de aardappelen in blokjes en voeg deze ook toe aan het geheel.
Stap 6
Laat dit geheel nu ongeveer 20 minuten koken.
Stap 7
Maal ondertussen de pinda’s goed fijn.
Stap 8
Roer daarnaast de pindakaas een beetje bij beetje door de soep. (Dit kan eventjes duren)
Stap 9
Schenk er wat ketjap bij en blijf goed roeren.
Stap 10
Voeg als laatste de gemaalde pinda’s aan het geheel toe. Laat dit ongeveer nog een minuut of 10 koken.
Stap 11
Als decoratie en aanvulling kan er in het bord soep nog wat gemaalde pinda’s bovenop worden gestrooid.