Coquilles op Parmezaan crème, met uitgebakken speksnippers

  • Porties: 4 porties
  • Bereidingstijd: 30M
  • Kook tijd: 30M
  • Klaar in: 0M

Een coquille is vlees van een schelp. Het vlees is afkomstig van de Sint-Jakobsschelp genoemd. De benaming komt van Santiago de Compostella, waar het lichaam ligt van apostel Jacobus. Pelgrims die in het bedevaartsoord Santiago de Compostella waren geweest namen coquilles mee als bewijs dat ze hier waren geweest.

Coquille bereiden

Een coquille is in de ogen van veel mensen een lekker schelpdier. Er zijn veel mogelijkheden om ze te bereiden. Zo kun je ze bijvoorbeeld grillen, stoven of bakken. Er zijn ook mensen die ze rauw eten. Om Coquilles op Parmezaan crème te maken heb je de onderstaande ingrediënten nodig:

Ingredienten

  • Parmezaanse kaas (geraspt)
  • 4 plakjes spek (ontbijtspek, prociutto)
  • Scheutje kookroom
  • Peper
  • Zout
  • 125 milliliter crème fraîche
  • 4 coquilles per persoon
  • Olijfolie

Methode

Stap1

Allereerst bak je de spek knapperig. Doe dit in een koekenpan en maak hierna de spek droog. Dit doe je met keukenpapier.

Stap2

Smelt de crème fraîche. Dit doen je in een pannetje op laag vuur. De kaas (geraspt) voeg je ook toe, alsook eventueel zout en peper.

Stap3

De coquilles kun je insmeren met olijfolie en met zout en peper bestrooien. Bak de coquilles in een pan. Per kant is 4 minuten bakken voldoende. Overigens speelt de dikte wel mee. Hoe dikker de coquilles, hoe langer. Het middenstuk van de coquilles dient wit te zijn en de zijdes bruingekleurd. Hierna leg je ze even weg.

Stap4

Verwarm nu de kaascrème. Is de kaascrème dik? Doe er dan wat kookroom bij.

Stap5

Met een lepel kun je op een bord een mooie streep van de crème maken. Doe op het bord ook de coquilles.


Recept type: Ingredienten:
Gemiddelde beoordeling

(5 / 5)

5 5 1
Beoordeel dit recept

1 mensen beoordeel dit recept

Gerelateerde recepten
  • Pork Steak

  • Lasagna

  • Pesto Kip Florentine

  • Kip Spinazie Pesto Pasta

  • Geroosterde kalkoen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

/* */