Loader

Coquilles op Parmezaan crème, met uitgebakken speksnippers

2015-07-25
  • Porties: 4 porties
  • Voorbereidingstijd: 30m
  • Kook Tijd: 30m
Gemiddelde Beoordeling

forkforkforkforkfork (4.5 / 5)

4.5 5 2
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

2 Aantal Beoordelingen

Gerelateerde Recepten
  • Lasagne Jamie Oliver

    lasagne van Jamie Oliver

  • Kabeljauw uit de oven

    Kabeljauw uit de oven Jamie Oliver style

  • varken gegrild

    Pork Steak

  • gerecht op bord

    Lasagna

  • kip met kaas

    Pesto Kip Florentine

 

Bekijk per Thema

Tapas recepten
Stamppot recepten

Een coquille is vlees van een schelp. Het vlees is afkomstig van de Sint-Jakobsschelp genoemd. De benaming komt van Santiago de Compostella, waar het lichaam ligt van apostel Jacobus. Pelgrims die in het bedevaartsoord Santiago de Compostella waren geweest namen coquilles mee als bewijs dat ze hier waren geweest.

Coquille bereiden

Een coquille is in de ogen van veel mensen een lekker schelpdier. Er zijn veel mogelijkheden om ze te bereiden. Zo kun je ze bijvoorbeeld grillen, stoven of bakken. Er zijn ook mensen die ze rauw eten. Om Coquilles op Parmezaan crème te maken heb je de onderstaande ingrediënten nodig:

Ingredients

  • Parmezaanse kaas (geraspt)
  • 4 plakjes spek (ontbijtspek, prociutto)
  • Scheutje kookroom
  • Peper
  • Zout
  • 125 milliliter crème fraîche
  • 4 coquilles per persoon
  • Olijfolie

Methode

Stap 1

Allereerst bak je de spek knapperig. Doe dit in een koekenpan en maak hierna de spek droog. Dit doe je met keukenpapier.

Stap 2

Smelt de crème fraîche. Dit doen je in een pannetje op laag vuur. De kaas (geraspt) voeg je ook toe, alsook eventueel zout en peper.

Stap 3

De coquilles kun je insmeren met olijfolie en met zout en peper bestrooien. Bak de coquilles in een pan. Per kant is 4 minuten bakken voldoende. Overigens speelt de dikte wel mee. Hoe dikker de coquilles, hoe langer. Het middenstuk van de coquilles dient wit te zijn en de zijdes bruingekleurd. Hierna leg je ze even weg.

Stap 4

Verwarm nu de kaascrème. Is de kaascrème dik? Doe er dan wat kookroom bij.

Stap 5

Met een lepel kun je op een bord een mooie streep van de crème maken. Doe op het bord ook de coquilles.

Gerechten: Ingrediënten:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *