Tonijnbiefstuk bakken

  • Porties: 4
  • Bereidingstijd: 5M
  • Kook tijd: 10M
  • Klaar in: 20M

Als je weer eens iets anders wil eten dan de normale biefstuk, kijk dan eens naar een tonijnbiefstuk. Dit is ontzettend lekker en het is geen vlees. Dat is sowieso goed voor de afwisseling, maar ook erg lekker. Het is echter wel zo dat je goed moet weten hoe je de tonijnbiefstuk het lekkerst kan maken. Hieronder staat beschreven hoe je deze soort vis het lekkerst kan bereiden. Tonijnbiefstuk wordt ook wel tonijnsteak genoemd, omdat biefstuk natuurlijk iets anders is dan tonijn. Als je dus nog meer recepten wil zoeken, kan je ook op dit zoekwoord zoeken. Eerst wordt een stappenplan gegeven voor het bereiden van de tonijnsteak, dan worden nog wat tips gegeven over wat je erbij kan eten.

Ingredienten

  • 4 tonijnsteaks
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 eetlepel bruine suiker
  • Een kwart theelepel knoflookpoeder

Methode

Stap1

Het is goed om eerst de tonijnsteak te marineren. Dan geef je de steak een specifieke smaak. Hiervoor heb je een aantal ingrediënten nodig, en voor vier personen kun je ongeveer hier vanuit gaan: • 4 tonijnsteaks • 2 eetlepels olijfolie • 2 eetlepels sojasaus • 1 eetlepel bruine suiker • Een kwart theelepel knoflookpoeder Meng al deze ingrediënten door elkaar in een kleine schaal. Vervolgens kan je de tonijnsteaks hier in leggen. Hier voor moet je wel eerst de steaks afspoelen en goed droog maken met keukenpapier. Hierdoor komt er niet zo snel vocht uit de steaks als je ze gaat bakken. Je moet de marinade minimaal 15 minuten laten intrekken. Eigenlijk geldt dat hoe langer je het laat staan, hoe lekkerder de marinade erin getrokken is.

Stap2

Je kunt de steak op verschillende manieren bakken. Een populaire manier is om de steak op de barbecue te grillen. Hierdoor blijven de smaken van de marinade en de zachtheid van het vlees behouden. Een andere manier is om een grillpan te gebruiken. Uiteraard kun je ook de steaks bakken in een koekenpan, maar grillen heeft een bepaalde prettige smaak. Je kunt de steak prima bakken in ongeveer 5 minuten op elke kant. De buitenkant moet een beetje een bruine kleur hebben van de marinade en van de binnenkant mag de steak rosé zijn. Dan is hij wel gewoon klaar.

Stap3

In principe kan je de steak direct opdienen, maar het is ook wel goed om de steak even te laten liggen en hem zo op kamertemperatuur te krijgen. Het is maar net wat je lekker vindt. Je kunt de steak heerlijk eten met allerlei lekkere groenten, aardappelen of bijvoorbeeld rijst.

Tips voor de lekkerste steak

De tonijnsteak is met veel lekkere dingen te eten. Het is een smaak die niet al te specifiek is, dus veel dingen kun je erbij eten. Een lekker recept voor tonijnsteak is een combinatie met aardappelen en harricots verts of sperziebonen. Als je dit lekker aanmaakt met basilicum en olijven, heb je een heerlijk gerecht. Je kunt de tonijnsteak ook in de oven bereiden. Je krijgt dan wel een andere smaak, maar dit kan erg lekker zijn. Echter duurt het ook wel iets langer dan als je hem gaan grillen.


Recept type: Ingredienten:
Gemiddelde beoordeling

(0 / 5)

0 5 0
Beoordeel dit recept

0 mensen beoordeel dit recept

Gerelateerde recepten
  • Mosselen koken

  • Gamba bakken

  • Garnalen bakken

  • Zalm bakken

  • Pangafilet bakken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

/* */