Loader

Garnalen bakken

2016-09-19
Gemiddelde Beoordeling

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

0 Aantal Beoordelingen

Gerelateerde Recepten
 • mosselen bereiden

  Mosselen koken

 • gamba's bereiden

  Gamba bakken

 • zalm bereiden

  Zalm bakken

 • pangasius

  Pangafilet bakken

 • tonijnbiefstuk

  Tonijnbiefstuk bakken

 

Bekijk per Thema

Tapas recepten
Stamppot recepten

Een belangrijke soort vis is garnaal. Garnalen zijn erg populair en worden vaak bij restaurants gegeten, omdat ze niet al te makkelijk zijn om te bereiden. Echter kun je ze zeker een keer zelf thuis maken, bijvoorbeeld als je een etentje bij je thuis hebt met vrienden of als je zelf zin hebt in garnalen. Hoe je garnalen het beste kan bakken, wordt hieronder uitgelegd. Je kunt ook kijken naar video’s die op internet te vinden zijn, maar als je dit stappenplan volgt, kom je al een heel eind.

Methode

Stap 1

Als je garnalen gaat kopen, heb je nog verschillende keuzes te maken. Er zijn veel verschillende soorten garnalen te vinden. In elk geval moet je ze ongepeld kopen. Anders kun je ze thuis niet goed bereiden. Een voorbeeld van een prima soort garnaal is de middelgrote tiger shrimp. Andere garnalen kunnen ook en het is misschien ook afhankelijk van bij welk gerecht je het wil serveren. Kleine garnalen kunnen goed als voorgerecht of voor bij een salade, als je het als hoofdgerecht wil serveren kun je beter grotere garnalen kopen.

Voor je ze gaat bakken, moet je de garnalen goed afspoelen met koud water. Dit moet je doen om eventuele zandstukjes of andere dingen die je niet wil eten van de garnalen af te spoelen. Je kunt ze dan het beste nog even laten staan, zodat ze wel goed uitlekken.

Stap 2

Als je vervolgens de garnalen gaat bakken, heb je in elk geval een grote pan nodig. Dit kan een wokpan of een koekenpan zijn, afhankelijk van waar je het liefst mee werkt. Zet de pan op het vuur en zorg dat de pan goed heet wordt. Doe dan de garnalen in de pan en zorg ervoor dat ze allemaal de bodem van de pan raken. Anders worden ze niet goed gaar. Bij het bakken kun je wachten tot de garnalen aan de ene kant allemaal een rosé kleur hebben. Dan kun je ze keren. Ook aan deze kant wacht je tot ze een rosé kleur hebben.

Je weet dat de garnalen klaar zijn als je ze indrukt en ze gaan niet direct naar beneden en veren daarna terug. Dit is lastig te bepalen, maar als je het eens uitprobeert, zal je weten wat ermee bedoeld wordt. Je kunt de garnalen vervolgens direct gaan serveren. Het is dus simpeler dan je denkt, maar je zal nog even moeten uitvinden welke pan het fijnst werkt en welke hoogte van vuur het beste werkt. Het is niet moeilijk, maar oefening baart kunst.

Tips voor garnalen bakken

Garnalen zijn erg lekker met knoflook. Je kunt daarom eerst knoflook aanbakken in een pan met olijfolie en daarna de garnalen daar in toevoegen. Je krijgt dan een lekkere knoflooksmaak aan de garnalen en in principe doe je niet veel meer dan in bovenstaand recept.

Bak garnalen nooit te lang. Ze verliezen dan hun kracht en drogen uit. Dan wordt het pellen daarna ook lastig en dan kun je ze eigenlijk weggooien. Te rauw is echter ook niet goed. Probeer dus eerst een paar keer hoe het gaat voordat je ze echt serveert.

Gerechten:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.