Loader

Pangafilet bakken

2016-09-19
Gemiddelde Beoordeling

forkforkforkforkfork (3.8 / 5)

3.8 5 4
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

4 Aantal Beoordelingen

Gerelateerde Recepten
 • mosselen bereiden

  Mosselen koken

 • gamba's bereiden

  Gamba bakken

 • bakken garnalen

  Garnalen bakken

 • zalm bereiden

  Zalm bakken

 • tonijnbiefstuk

  Tonijnbiefstuk bakken

 

Bekijk per Thema

Tapas recepten
Stamppot recepten

Een lekker en makkelijk stuk vlees om te bereiden is pangafilet. Eigenlijk heet dit pangasiusfilet of witte vis. Deze vis wordt regelmatig gebruikt om te eten, omdat het een prettige simpele smaak heeft die toch een toevoeging is voor je gerecht. Je ziet het dus ook vaak terugkomen in gerechten zoals pasta en curry. Hoe je een pangafilet het lekkerst kan bakken, wordt in stappen uitgelegd. Ook worden nog tips gegeven over de pangafilet en welke dingen lekker zijn om met pangafilet te eten.

Ingredients

 • Pangafilet

Methode

Stap 1

Als je de filets gaat kopen, heb je verschillende opties. Je kunt naar de vishandel gaan, want dan weet je zeker dat je een lekker stuk vis krijgt. Ook op de markt bij de visboer kun je lekkere pangafilets halen. In de winkel kun je ze ook verkrijgen, onder andere in de diepvries. Tegenwoordig vind je daar ook voorbewerkte filets die al een beetje smaak hebben, zoals een pangafilet die al gemarineerd is met bijvoorbeeld rode pesto. Erg lekker, maar zelf maken is natuurlijk het allerlekkerst. Als je een filet gaat kopen, moet je erop letten dat de vis er goed uit ziet en een witte kleur heeft. Ook moet de vis een beetje stevig aanvoelen.

Stap 2

Als je de filet in huis hebt, moet je hem een beetje voorbereiden voor je hem gaat bakken. Je kunt de filets eerst drogen met wat keukenpapier, zodat het geen vochtige bedoeling wordt als je gaat bakken. Daarna kun je er wat zout en peper op doen en dit er een beetje inwrijven. Daarna kun je ze even door wat bloem halen, zodat je een beetje een korst krijgt. Op deze manier kun je ze prima klaarmaken. Als je nog specifieke kruiden wil toevoegen, kan dit ook. Dan moet je ervoor zorgen dat je precies weet wat je daarvoor nodig hebt.

Stap 3

Om de pangafilet te bereiden, heb je verschillende opties. Een van de opties is om de pangafilet te bakken. Dit kan je doen door in een koekenpan wat boter te doen. Als je deze goed bruin laat worden, kan je de filets erin leggen en dan worden ze lekker gaar. Na ongeveer 4 à 5 minuten aan elke kant zijn ze klaar. Je kunt ze ook in de oven bereiden. Je kunt dit het beste doen door ze in aluminiumfolie te wikkelen. Dan kun je er allerlei dingen bij doen, waaronder knoflook, olijfolie en basilicum.

Tips voor Pangafilet

Het is lekker om de filet bij allerlei gerechten te gebruiken. Het is een prettige, simpele smaak die je prima bij alles kan doen. Zo kan je er lekkere pasta, rijst of aardappelen bij serveren. Zeker als je het in de oven klaarmaakt, kun je groenten en aardappelen bij stoppen zodat de vis bijna de smaak van deze groenten krijgt. Daarnaast is de vis lekker bij bijvoorbeeld curry. Omdat vis eten goed is voor de afwisseling, kun je deze simpele vis vaker gebruiken bij gerechten.

Gerechten:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.