Loader

Zalm bakken

2016-09-19
Gemiddelde Beoordeling

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

0 Aantal Beoordelingen

Gerelateerde Recepten
 • mosselen bereiden

  Mosselen koken

 • gamba's bereiden

  Gamba bakken

 • bakken garnalen

  Garnalen bakken

 • pangasius

  Pangafilet bakken

 • tonijnbiefstuk

  Tonijnbiefstuk bakken

 

Bekijk per Thema

Tapas recepten
Stamppot recepten

Een lekkere moot zalm bakken is een hele kunst. Er zit een kleine lijn tussen te ver en goed bakken. Echter, als je precies weet hoe het moet is het gemakkelijk te doen en is het een lekker iets om te eten. Lekker is om de zalm te eten met bijvoorbeeld een salade of aardappeltjes. Omdat het lastig is om zalm te bereiden, staat hieronder beschreven hoe je de zalmmoot het beste kan bereiden. In elk geval geldt dat je niet moet verwachten dat het gaat lukken de eerste keer, maar het is erg lekker en je kan het sowieso proberen.

Methode

Stap 1

Het is belangrijk om niet zo maar een zalm in de pan te gooien. Het is goed om naast de zalm, ongeveer 300 gram per persoon, olijfolie, peper en zout en boter te hebben. Je kan het beste eerst de zalm met wat keukenpapier droog deppen. Daarna kan je de vis insmeren met olijfolie en peper en zout. Het is belangrijk dat je de huid van de zalm er aan laat. Je kunt deze prima insmeren, dan is er niks aan de hand.

Daarna moet je de pan aanzetten en warm laten worden. Je kunt de zalm het beste in olijfolie bakken. Het is belangrijk dat overal lekker wat olijfolie zit. Het moet wel erg warm zijn, dus laat de olie een tijdje warm worden. Je kunt beter olie gebruiken dan boter, omdat olie een hogere verbrandingsgraad heeft.

Stap 2

Je kunt het beste de zalm met de huid op de bodem van de pan leggen. Doe dit pas als de olie enorm heet is. De vis moet ongeveer 4 minuten bakken. Je kunt hem dan omdraaien, maar zet het vuur dan laag en zorg ervoor dat de vis nog ongeveer 4 à 5 minuten door gaart. Als je hem bijna uit elkaar kan halen, weet je dat hij klaar is. Als je hem te lang gaat bakken, wordt de vis enorm droog. Dat moet je zien te voorkomen. Je kunt ook wat knoflook in de olie toevoegen om ervoor te zorgen dat de zalm een beetje een knoflooksmaak krijgt. Ook citroensap toevoegen is een idee.

Verder is het lekker om als de zalm gaar is een beetje boter in de pan te doen. Hierdoor heb je een soort saus bij je zalm. De zalm zal waarschijnlijk iets rosé aan de binnenkant zijn, maar dat is goed.

Tips zalm bakken

Naast bakken in de pan kun je de zalm ook klaarmaken in de oven. Dit doe je door een ovenschaal te gebruiken. Je moet er dan olijfolie overheen doen en 12 minuten lang op 200 graden laten garen. Ook hierbij kun je knoflook en citroensap toevoegen. Ook kun je dan andere groenten en aardappelen toevoegen, zodat je een heel gerecht hebt.

Bij zalm is verder salade heel lekker. Ook aardappeltjes met groenten zoals harricots verts is erg lekker. Zalm eet je het lekkers met een witte wijn, het liefst een Chardonnay.

Gerechten:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.