Loader

Mosselen koken

2016-09-19
Gemiddelde Beoordeling

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

0 Aantal Beoordelingen

Gerelateerde Recepten
 • gamba's bereiden

  Gamba bakken

 • bakken garnalen

  Garnalen bakken

 • zalm bereiden

  Zalm bakken

 • pangasius

  Pangafilet bakken

 • tonijnbiefstuk

  Tonijnbiefstuk bakken

 

Bekijk per Thema

Tapas recepten
Stamppot recepten

Mosselen, wie houdt er niet van. Als het mosselseizoen weer is geopend, kun je de lekkerste mosselen kopen in de winkel of eten in restaurants. Zelf mosselen maken is niet zo moeilijk als je denkt. Het is even uitvogelen hoe het moet, maar met onderstaande stappen moet het zeker lukken. Belangrijk is wel dat je een mosselpan hebt, of eventueel een andere grote pan waar je het in kan bereiden. Het is namelijk niet alleen de mosselen die in de pan moeten, maar ook de mosselgroente. Deze geven een hele specifieke, lekkere smaak aan de mosselen. Hoe je het beste mosselen kan bereiden, staat hieronder beschreven.

Methode

Stap 1

Als je mosselen wil gaan maken, is het dus sowieso belangrijk een goede pan te hebben. Daarnaast heb je nodig: • 2 kilo mosselen voor 2 personen • 1 zakje mosselkruiden • 1 zakje mosselgroenten • Voor vocht: een flesje bier, een beetje wijn (wit) of water Als je geen mosselgroenten kan vinden, kun je het ook zelf maken. Je hebt dan 2 grote uien nodig die je in ringen snijdt, 3 penen die je in schijfjes snijdt, 1 prei in ringetjes en wat peterselie naar smaak.

Je moet de mosselen in een vergiet doen en deze afspoelen voor lange tijd. Laat de kraan dus gewoon open staan. Doe vervolgens onder in de pan het vocht en doe er eerst een derde van de kruiden en van de groenten bij. Daarna kan je de mosselen in de pan doen. Je moet eerst testen of ze goed zijn en op internet is te vinden hoe je dit het beste kan doen. Je kunt bijvoorbeeld een filmpje kijken om te zien hoe het moet. Doe alle mosselen in de pan en doe dan de rest van de kruiden en groenten erbij.

Stap 2

Je kunt de pan nu op het vuur zetten. Je moet het vuur ongeveer half hoog zetten. Je kunt de deksel dan op de pan doen en je moet het laten staat tot het kookt. Dan moet je het vuur lager doen en je moet schudden, zodat de kruiden en groenten door elkaar gaan met de mosselen. Dan kun je het vuur weer hoger doen en nog een keer schudden over een tijdje. Op een gegeven moment zijn de mosselen dan klaar. Je uien mogen in elk geval niet zwart worden, dan kun je het helaas niet meer eten.

Wat extra tips..

Mosselen zijn alleen al heel lekker om te eten. Je hebt er natuurlijk al wat groenten bij, dus je kunt nog aardappeltjes of frietjes toevoegen. Je kunt het kookvocht ook gebruiken als een soort saus, door het aan te maken met azijn en peper. Verder kun je ook andere soorten sausjes serveren bij het eten. Remouladesaus is bijvoorbeeld erg lekker erbij. Dit kun je maken door 4 eetlepels mayonaise met 1 fijngesneden hardgekookt ei, 2 augurkjes, 1 eetlepels kappertjes, wat peterselie met wat dragon en een theelepel mosterd. Hier kun je de mosselen lekker in dopen en het is niet moeilijk om te maken.

Gerechten:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.