Loader

Scholfilet bakken

2015-04-22
  • Yield: 4
  • Voorbereidingstijd: 30m
Gemiddelde Beoordeling

forkforkforkforkfork (3.3 / 5)

3.3 5 30
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

30 Aantal Beoordelingen

Gerelateerde Recepten
  • Solanum macrocarpon

    Antroewa zoutvlees en gerookte kip

  • aardappel gratin

    Aardappel schotel simpel

  • sopropo recept

    Gevulde sopropo met kipgehakt

  • okra schaaltje

    Lekkerste okersoep

  • surinaamse ovenschotel

    Surinaamse pom

 

Bekijk per Thema

Tapas recepten
Stamppot recepten

Scholfilet is een erg mooi stukje vis echter wel heel erg delicaat. Daarom is het erg belangrijk dat het scholfilet bakken goed gebeurt. Er zijn een paar ingrediënten die perfect bij een mooi stukje scholfilet passen. Hier een recept voor een van die mooie combinaties.

Scholfilet bakken kan perfect met wat tomaatjes en kappertjes. De aanwezige smaak van de kappertjes brengen de smaken van de filet extra naar buiten en de tomaat zorgt voor wat frisheid. Dan nog wat zwarte olijfjes en de mooie aspecten van de Italiaanse keuken komen zoals het  bedoeld is perfect bij elkaar!

Extra tip van onze huiskok, verwen jezelf eens met scholfilet van een hoge kwaliteit. De scholfilet van hogere kwaliteid is erg vers en wordt gekoeld geleverd voor een marktconforme prijs.

Het is erg lekker om de scholfilet te serveren met Italiaanse krieltjes uit de oven. Hier staat ook een recept voor op onze site. Eet smakelijk!

Ingredients

  • 4 scholfilets (ongeveer 150 gram per stuk)
  • 50 gram bloem
  • 2 teentjes knoflook
  • 25 gram kappertjes
  • 10 zwarte olijven
  • 3 tomaten

Methode

Stap 1

Snijd de scholfilets in de lengte door midden. Breng ze vervolgens op smaak met peper en zout. Wentel ze vervolgens door een mengsel van de bloem met wat Italiaanse kruiden.

Stap 2

Verhit in een koekenpan olijfolie. Bak de scholfilets ongeveer 3 minuten aan elke kant goudbruin. Pas goed op, de scholfilets kunnen zomaar door midden breken. Als ze klaar zijn doe je de filets in aluminiumfolie om ze warm te houden.

Stap 3

Snijd de tomaten en pers de knoflook. Pak deze vervolgens samen met de olijven en de kappertjes in de zelfde pan als de scholfilets. Doe dit ongeveer 5 minuten lang.

Stap 4

Schep het mengsel van tomaten over de scholfilets heen en serveer zo. Zoals gezegd erg lekker met Italiaanse krieltjes uit de oven.

Gerechten: , Ingrediënten: , , , , ,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *