Griekse kip pasta
2016-11-10- Keuken: Griekse recepten
Gemiddelde Beoordeling
(0 / 5)
0 Aantal Beoordelingen
Gerelateerde Recepten
Het mediterrane dieet wordt gekenmerkt door een rijke verscheidenheid van plantaardig voedsel zoals fruit, groenten, brood, pasta, granen, volle granen, aardappelen, bonen, linzen, noten en zaden. Olijfolie is de belangrijkste bron van vet in het dieet en vis, vooral vette vis is een steunpilaar. Zuivelproducten (vooral kaas en yoghurt) en pluimvee worden gegeten in lage tot matige hoeveelheden en eieren verschijnen vaak op het weekmenu. Rood vlees wordt alleen af en toe gegeten (een paar keer per maand). Wijn, hoewel regelmatig verbruikt, wordt normaal gedronken met voedsel en in bescheiden hoeveelheden (niet meer dan een klein glas of twee). Pastagerechten staan centraal in het mediterrane dieet. Dat is niet alleen omdat ze lekker zijn maar ook omdat ze goedkoop maaltijden zijn en gemakkelijke te bereiden. Verder zijn ze ook de perfecte manier en een aanvulling op veel van de andere voedingsmiddelen.
De gezondheidsvoordelen van Pasta
Pasta is een perfecte basis voor een gezonde, voedzame en bevredigend maaltijden: pasta wordt meestal gegeten met voedzame voedsel partners, zoals vezelgevulde groente en bonen, vis en enkelvoudig onverzadigde oliën, antioxidant-rijke tomatensaus en kazen vol eiwit, gevogelte en mager vlees. Koolhydraten zoals die in pasta voorkomen zijn de cruciale brandstof voor je hersenen en spieren. Pasta is een uitstekende bron van complexe koolhydraten en een langzame afgifte van energie. In tegenstelling tot eenvoudige suikers die een snelle, maar kortstondige boost van energie bieden, pasta helpt energie te ondersteunen. Verder is Pasta zeer laag in natrium en cholesterol-vrij. Per kop, is het een goede bron van verschillende essentiële voedingsstoffen, zoals ijzer en verschillende B-vitaminen. Volkoren pasta kan tot 25% van de dagelijkse behoefte voor vezel bevatten in elk kopje.
Ingredients
- 2 citroenen
- zout en peper naar smaak
- 2 theelepels gedroogde oregano
- 2 eetlepels citroensap
- 1 (16 ounce) pakket linguine pasta
- 1/2 kop gehakte rode ui
- 1 eetlepel olijfolie
- 2 teentjes knoflook
- 1 pond kipfilet - gesneden in hapklare stukjes
- 3 eetlepels gehakte verse peterselie
- 1 blik gemarineerde artisjokharten
- 1 grote tomaat, gehakt
- 1/2 kopje verkruimelde feta kaas
Methode
Stap 1
Breng een grote pan met licht gezouten water aan de kook.
Stap 2
Kook de pasta in kokend water tot ze gaar zijn.
Stap 3
Laat de pasta 8 tot 10 minuten; uitlekken.
Stap 4
Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur.
Stap 5
Voeg de ui en knoflook toe en bak tot het glazig is, ongeveer 2 minuten.
Stap 6
Roer de kip erdoor en roer af en toe, tot de kip niet meer roze is in het midden en de sappen helder zijn, ongeveer 5 tot 6 minuten.
Stap 7
Zet het vuur tot medium-laag; voeg artisjokharten, tomaat, feta kaas, peterselie, citroensap, oregano en gekookte pasta.
Stap 8
Kook en roer ongeveer 2 tot 3 minuten. Haal van het vuur, breng op smaak met zout en peper, en garneer met partjes citroen.