Loader

Kip Kebab aan een Spies

2016-11-10
  • Porties: 6
  • Voorbereidingstijd: 20m
  • Kook Tijd: 20m
  • Gereed In: 2:20 h
Gemiddelde Beoordeling

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

0 Aantal Beoordelingen

Gerelateerde Recepten
  • penne met kip

    Griekse Penne en kip

  • kip spaghetti

    Griekse kip pasta

  • bruine bonen met quinoa

    Quinoa en zwarte bonen

  • courgette slierten

    Griekse Zoodle Salad

 

Bekijk per Thema

Tapas recepten
Stamppot recepten

Kip is een heerlijk en gezond vleessoort. De voordelen voor de gezondheid bij het eten van kip is onder meer het eiwitgehalte in kip die je lichaam de nodige eiwitten geeft. Essentiële vitaminen en mineralen hebben voordelen in het verliezen van gewicht, cholesterol controle, controle van de bloeddruk en een verminderd risico op kanker. Kip is de meest voorkomende vorm van pluimvee in de wereld. Het is gedomesticeerd en wordt al duizenden jaren geconsumeerd als voedsel. Men gelooft dat kippen eerst werden gedomesticeerd in India duizenden jaren geleden. Eerst werden ze hoofdzakelijk voor cockfighting gebruikt en later als vleeslammeren. Kippen werden toen verspreid naar andere delen van Azië, Afrika en Europa en uiteindelijk naar Amerika.

Tot in de 19e eeuw, werden kippen vaak gedomesticeerd in huishoudens, zowel voor hun vlees en hun eieren. In het laatste deel van de 19de en het begin van de 20e eeuw maakten huishoudelijke kippenhouderij plaats voor kip landbouw. Grootschalige kippenhouderij gaf aanleiding tot vele rassen, omdat fokkers de kip productie moesten verhogen. Verschillende nieuwe rassen zijn ontwikkeld sinds die tijd, waarvan sommige Amerikaans, Mediterraan, Engels, Aziatische, Plymouth Rock, Wyandotte, Rhode Island Red, New Hampshire, Black Cochin, Red Malay spel en Livorno kip. Kip, ongeacht de ras, is gezond en heeft een hoge voedingswaarde.

Dit kip recept is een leuke afwisseling van de gewone gegrilde kip. Dit is uitstekend geserveerd met een pitabroodje, een garlicky tzatziki en een Griekse salade. Lam kan worden gesubstitueerd voor de kip en vele variaties op groenten kunnen worden gebruikt.

Ingredients

  • 12 verse champignons
  • 12 cherrytomaatjes
  • 1 grote ui snijden, gevierendeeld en gescheiden in stukken
  • 2 grote groene of rode paprika
  • 6 houten spiesjes
  • kipfilet
  • 1/4 kopje olijfolie
  • 1/4 kop citroensap
  • 1/4 kop witte azijn
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 1/2 theelepel gedroogde tijm
  • 1/4 theelepel zout
  • 1/4 theelepel gemalen zwarte peper
  • 2 pond zonder vel

Methode

Stap 1

Klop de olijfolie, citroensap, azijn, knoflook, komijn, oregano, tijm, zout en zwarte peper samen in een grote glazen of keramische kom.

Stap 2

Voeg de kip toe en schep gelijkmatig vocht. Dek de kom af met plasticfolie; marineren in de koelkast minstens 2 uur.

Stap 3

Geniet houten spiesen in water voor ongeveer 30 minuten voor gebruik.

Stap 4

Verwarm een ​​barbeque op middelhoog vuur en zet een beetje olie op het rooster.

Stap 5

Haal de kip uit de marinade en gooi de rest van de marinade weg

Stap 6

Rijg afwisselend stukjes van de gemarineerde kip met stukjes paprika, ui, cherry tomaten en champignons op de spiesjes.

Stap 7

Bak de spiesjes op de voorverwarmde grill en draai vaak tot alle kanten bruin zijn, en de kip gaar is

Ingrediënten: ,

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *